Lázár Bence

2022.12.06. 14:41

Finomságokkal lepte meg a kecskeméti beteg gyerekeket az emlékalapítvány

A fiatalon elhunyt egykori labdarúgó tiszteletére létrehozott Soha Ne Add Fel LÁZÁR BENCE Közhasznú Emlékalapítvány adománygyűjtést indított, mellyel a kórházakban fekvő beteg gyermekek arcára szeretnének mosolyt csalni karácsony közeledtével. Az első csomagokat a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának vitték el kedden – számolt be róla Facebook-oldalán a kecskekméti kórház.

baon.hu

Diabetikus édességek is kerültek a dobozokba

Fotós: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház/Facebook

A gyűjtéshez számtalan óvoda, iskola, magán szervezet csatlakozott – köztük segítőként kórházunk munkatársa Füle Karina gyógytornász is – így közel ezer tábla csokoládé gyűlt már össze.

Idén diabetikus nasik is kerültek a csomagba, hogy azoknak a kicsiknek is jusson a meglepetésből, akik betegségük miatt nem ehetnek édességet.

„Szívből köszönjük mindenkinek, aki a gyűjtésben részt vett és segített abban, hogy mosolyogni láthassuk a kórházban fekvő kis betegeket”– mondta az átadáskor az alapítvány kurátora Lázár Ernő Istvánné. A csokikat a gyerekek nevében Vidéki-Nagy Renáta vezető ápoló vette át.

Az alapítvány létrehozása még Bence álma volt, a "Soha ne add fel" elnevezés is tőle származik. Sajnos, Bence már nem tehette meg, ezért családja hívta életre a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítványt. Érintettként sajnos betekintést nyerhettek ők is a betegek és a kórház mindennapjaiba. Bence betegségének két és fél évéből majdnem a felét kórházban töltötte. Mikor végre otthon lehetett, akkor is gyakran naponta kellett kontrollra vagy kezelésekre járnia Budapestre. Ez a helyzet súlyos anyagi megterhelést jelent a betegek és családjaik számára, egyrészt a hosszan elhúzódó munkaképtelenség, másrészt a kórház és az otthon közötti, sokszor napi ingázás miatt – olvasható a kecskeméti kórház bejegyzésében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában