Jótékonysági vásár

2022.12.10. 08:08

Filléres börzét rendeznek Kecskeméten

Kecskeméten szombaton 8 és 16, vasárnap 8 és 12 óra között zajlik a Jótékonysági Filléres börze a Lánchíd utcai iskola sportcsarnokában. Az Első Kecskeméti Lions Club börzéjén műszaki cikkek, sporteszközök, ruhák és más kincsek vásárolhatok meg.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Jótékonysági Filléres Börze Magyarország legnagyobb jótékonysági vására, amelyet az Első Kecskeméti Lions Club szervez Kecskeméten e hétvégén a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola Sportcsarnokban.

Az Első Kecskeméti Lions Clubot közvetlenül a rendszerváltás után, 1990-ben alapították meg az elsők között Magyarországon. Ezt a vásár immáron 30. alkalommal rendezik meg, hiszen a járványkorlátozások miatt az utóbbi két évben elmaradt.

Ebben az évben újra megszervezték. Németországi és ausztriai testvérszervezeteik felajánlásából, mintegy öt kamion mennyiségű áru érkezett, amelyek között a ruhaneműk mellett műszaki cikkek, sporteszközök, bútorok és számos más kincs érkezett. A rendezvény kitűnő lehetőség a karácsonyi ajándékok beszerzésére, ráadásul az újrahasznosítás jegyében.

A Lions Club a világ egyik legnagyobb szervezete, világszerte 206 országban, 1,4 millió taggal összesen 48 ezer egyesülettel. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét 1917-ben alapították az USA-ban, Chicagóban. A nemzetközi Lions mozgalom tevékenységének alapját a látás védelme, azaz a látáskárosodások megelőzése valamint a vakok- és gyengénlátók segítése, támogatása jelenti. A jótékonysági vásár bevételét is a Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Szervezete segítségével juttatják el a támogatottakhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában