Kecskemét

2022.12.05. 17:22

Daruval érkezett meg a Mikulás a kórház gyermekosztályára – galériával, videóval

Nem akármilyen járművel érkezett a Mikulás a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekosztályára hétfő délután: a tavalyi alkalomhoz hasonlóan egy emelődaru volt a nagyszakállú szánja, ami az osztály második emeletéig röpítette a gyermekek várva várt ajándékozóját.

Horváth Péter

Nem csak csokimikulást hoztak.

Fotó: Bús Csaba

 Akkor a járvány miatt nem léphetett be a Mikulás a kórházba, és ezzel a megoldással mégis át tudta adni ajándékait. A látványos megérkezés olyan sikert aratott a kórház kis lakói körében, hogy a piros ruhás idén is erre váltotta le a szánt és rénszarvasait. A mikulás ruhájába most is Szlávik István, a kecskeméti Mercedes-gyár szakszervezetének vezetője, az MBMH Vasas Alapszervezetének titkára bújt és magával hozta a szakszervezet és a gyár ajándékát a gyógyulóban lévő kicsiknek. 

A télapó elmondta, hogy már tavaly is tagi felajánlás alapján ajándékozták meg a beteg gyermekeket, mindenki felajánlotta a szakszervezettől kapott mikulását és idén is így tettek, így a 25 gyermek egy-egy nagy csokimikulást kapott. De mást is rejtett a Mikulás puttonya: a Mercedes-gyár vezetőségének egymillió forintról szóló felajánlását, amit dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos vett át a gyermekosztály teraszán.

Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató elmondta, hogy mintegy 25 gyermek örülhetett az ajándéknak, a gyár adományából pedig a betegek ellátására használt orvosi eszközöket cserélik le. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában