Jótékonyság

2022.12.15. 13:26

Csordultig megtöltött szekrényből vehetnek el ételeket a kalocsai rászorulók

Két civil szervezet, a Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület (KAGESZ), illetve a Re-Formáló Egyesület felhelyezett, majd tartós élelmiszerrel csordultig töltött egy ételdobozt, amit a Búzapiac téri Coop élelmiszerüzlet falára rögzítettek, a bolt jóváhagyásával és támogatásával. A forgalmas helyszínre kitett kisszekrényből szabadon vihetnek ételt a rászorulók, annyit, amennyire szükségük van, de közben várják azok jelentkezését is, akik adománnyal támogatnák a kezdeményezést.

Gábor János

Önkéntesek az Enni adok ételdoboznál: a falra rögzített szekrényt adományokból töltik fel élelmiszerrel

Forrás: Kalocsai Gerillakertészek

A KAGESZ közleményben tudatta, hogy akár olyan magánszemélyek jelentkezését is várják, akik egy-két adaggal többet sütnek-főznek meg a családi menüből és felajánlanák azt, illetve szívesen bevonnának az akcióba éttermeket és pékségeket, ahonnan a nap végén megmaradt árut fogadnák be, majd helyeznék el az ún. „Enni adok dobozba”. A felajánlásokat (és mint mindig: aktivisták jelentkezését) a Rákóczi utca 9. szám alatt várják.

Bolváriné Gärtner Anikó, a KAGESZ egyik vezetője hozzátette: a kalocsai ételosztások „atyja”, Romsics István jóvoltából és az egyesület közreműködésével idén is megvendégelik a rászorulókat. A várhatóan több száz adag babgulyást és lekváros buktát szombaton dél körül tálalják, vagy kínálják elvitelre, a kalocsai sétálóutcában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában