Kecskemét

2022.12.04. 19:15

Cicát mentett a színház, most gazdit keresnek neki

A színház elkötelezett és állatszerető dolgozóinak hosszú ideje szívügye a magára maradt kisállatok megmentése. Nyáron a színház munkatársainak közreműködésével már gazdára talált egy a teátrum körül kóválygó kölyök macska, aki azóta szeretetben éli mindennapjait új otthonában.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Nemrégiben azonban új vendég érkezett a környékre, akit mérete és testalkata miatt mindenki csak Hengerkének hív.

Körülbelül kétéves, barátságos, bújós, kedves kandúrról van szó, aki nagyon szereti a pocakját, és bár időnként kapható a játékra, kedvenc időtöltése mégis inkább a heverészés. Kifejezetten nyugodt és odavan a fejsimogatásért, amit dorombolással hálál meg.

A napokban megismerkedett egy állatorvossal is, aki szerencsére mindent rendben talált nála, egészségügyi problémája, betegsége nincs. A kötelező oltások egy részét megkapta, de vár még rá néhány szükséges vizsgálat és egy ivartalanítás.

Jelenleg Szabó Dorottya és Varga-Huszti Máté színművészek nyújtanak ideiglenes otthont Hengerkének, aki nagyon megszerette a benti, nyugodt környezetet, így kizárólag olyan gazdit keres a színház, aki megosztaná vele lakása belső tereit. Tapasztalt cicatartót képzelnek el mellé, aki már tudja, hogyan bánjon egy kialakult személyiségű, utcán nevelkedett állattal.

A színház munkatársai nagyon szeretnének egy csodás otthont és gazdit találni Hengerkének, ám minden segítségért hálásak. Ha valaki úgy érzi, nincs lehetősége az örökbefogadásra, mégis támogatná a cica ellátását, amíg gazdira nem talál, megteheti!

A támogatás lehetőségeivel, valamint Hengerkével kapcsolatban további tájékoztatást bárkinek szívesen ad a színház, érdeklődni üzenetben lehet. 

Szabó Dorottya és Varga-Huszti Máté színművészek nyújtanak ideiglenes otthont Hengerkének
Fotós: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában