Gyermeklétszám

2022.12.15. 14:45

Bugacpusztaháza továbbra is viselheti a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet

Harmadik alkalommal kapta meg a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet Bugacpusztaháza. A családoknak járó elismeréseket a napokban ünnepélyes keretek között adták át a faluházban, ahol elhangzott, hogy a települések megtartó erejének kulcsa a gyermeklétszám megtartásában, növelésében rejlik.

Vajda Piroska

Harmadik alkalommal nyerte el a címet a település

Forrás: Beküldött fotó

A gyermeknevelés öröme nem csupán hivatás, hanem a család, a közösség ereje, gazdagsága. Ezek a gondolatok vezérelték a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületet arra, hogy tíz évvel ezelőtt megalapítsa Bács-Kiskun megye települései részére a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona elismerést.

A címet az a település kaphatja meg, ahol az előző év december 31-én megállapított statisztikai lakossági létszámhoz viszonyított legnagyobb százalékban emelkedett az újszülöttek száma. Bugacpusztaházán a 2021-es statisztikai adatok szerint öt kisgyermek született. Ők Balanyi Károly Ferenczy-, illetve Bozsó-díjas grafikusművész alkotását egy tűzzománc koronát, emléklapot, mesekönyvet és szaloncukrot kaptak ajándékba. A polgármester, Kerekes László Zoltán pedig a településnek adományozott táblát és emléklapot vehetett át. 

A díjátadón elhangzott, hogy már harminckettőre tehető azoknak a településeknek a száma, akiket eddig díjaztak: Páhi, Érsekhalma, Katymár, Kunfehértó, Petőfiszállás, Lajosmizse, Tázlár, Lakitelek, Nyárlőrinc, Fülöpszállás, Bácsborsód, Városföld, Ágasegyháza, Imrehegy, Tabdi, Kunpeszér (két alkalommal), Újsolt (két alkalommal), Kéleshalom, Ordas (két alkalommal), Zsana, Homokmégy, Kömpöc (két alkalommal), Szalkszentmárton, Mélykút, Drágszél, Dunaszentbenedek, Tataháza, Felsőlajos, Fülöpjakab után Bugacpusztaháza (harmadik alkalommal), Kunbaracs és Dunatetétlen (második alkalommal) is viselheti a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet. 

Kerekes László Zoltán Bugacpusztaháza polgármestere köszöntőjében röviden összegezte a családok érdekében a településen tett fejlesztéseket, majd arról is beszámolt, hogy egyre több fiatal házaspár vásárol telket, és költözik a nagyvárosi nyüzsgés elől menekülve Kecskemétről és a környékéről a falujukba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában