Összefogás

2022.12.06. 13:50

Bárki életet menthet a Bácsalmás központjában kihelyezett defibrillátorral

A település központjában található bankautomatánál helyezték el az életmentő készüléket Mikulás napján.

Juhász Jenő

Balról: Dr. Kőhidi Csaba és Vicsek János elhelyezi az új készüléket

Fotó: Juhász Jenő

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Taskovics László, a K&H Dél-Dunántúli Igazgatóság vezetője, Kellnerné Kurusta Mónika, a Bajai Ügyfélpont területi vezetője, dr. Kőhidi Csaba, a Bácsalmási Mentő Alapítvány alapítója és Vicsek János, a Bácsalmási Mentő Alapítvány elnöke, valamint néhány meghívott vendég. 

Dr. Kőhidi Csaba háziorvos egy rövid tájékoztatást adott az életmentő készülék használatáról és annak fontosságáról. Elmondta, hogy a hirtelen szívhalál túlélési esélyét jelentősen meglehet növelni, amennyiben időben érkezik a segítség. Ezt a célt szolgálja a mindenki által is hozzáférhető defibrillátor.  

A készülék üzemeltetése nem igényel különösen nagyobb szakértelmet, a kihelyezett feliratok és ábrák megfelelő útmutatást nyújtanak, miközben a telefonos segélyhíváson keresztül is elmondják a teendőket. 

A szakember köszönetét fejezte ki, hogy összefogással sikerült pályázati pénzből megvalósítani az elképzelésüket. Hozzátette, amennyiben igény jelentkezik, a mentőalapítvány szakemberei szívesen tartanak elsősegély nyújtási bemutatókat, tanfolyamokat a civileknek, iskoláknak és egyéb közösségeknek.  

A pénzintézet szakemberei elmondták, hogy mindig is szívügyüknek tekintették az egészséges életmód támogatását. Örömmel vesznek részt ebben a még egyedülállónak, vagy legalábbis ritkaságnak számító kezdeményezésben. A Szent János utca és a Gróf Teleki utca sarkán, a K&H bankautomatájánál vehető igénybe az új életmentő készülék. A defibrillátor biztonságáról a pénzintézet kamerái is gondoskodnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában