Dusnok

2022.12.04. 19:57

A remény gyertyáját gyújtották meg advent második vasárnapján - galériával

Advent a felkészülés időszaka – mondta Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, aki Dusnokon hirdette az Igét vasárnap. A hívek megtöltötték a templomot. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője, Mindszenti István polgármester.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Böjte Csaba személyes történeteivel vezetett be bennünket az együttérzés, megbánás és újjászületés fontosságának megértésébe. Szerinte a valódi példaképünk Mária Magdolna kéne legyen, hisz bár bűnös volt múltjában, mégsem azok alá temetkezve adta fel a küzdelmet, hanem újjászületett. Bűnbánat után új emberként élt tovább. Jézus Krisztus tanításai közül is a legfontosabb ez. Hangsúlyozta az arany középút fontosságát, amelyre valóban sok tanítás rámutat. Nem kérte tőlünk Jézus, hogy éhezzünk, mindig szedhetünk magunknak amennyit, amennyire valóban szükségünk van. A kérdés mindig a mérték. A válasz is ebben rejlik. Ez személyenként változik, ezért mindenki saját lelkiismerete szerint kell helyesen cselekedjen – fogalmazott Böjte Csaba szerzetes. 

Mint ismeretes az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Jelenleg 2500 gyermekről gondoskodik intézményeiben, további százakról pedig nevelőszülői rendszerben. A vasárnapi dusnoki szentmisén a hívek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árvák részére ajánlhatták fel adományaikat. A jó szándékú asszonyok összefogtak Dusnokon és 200 darab párnát készítettek. A párnákból befolyt összeget a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferences Alapítvány részére adományozták, támogatva az alapítvány otthonaiban nevelkedő nehéz sorsú gyermekeket. Értük és minden adományozóért szólt a vasárnapi szentmise, amelyet Böjte atya cerebrált.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában