Bács-Kiskun

2022.12.02. 13:54

A NAV is kilátogat majd az adventi vásárokba, de nem a forgatag varázsa miatt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az adventi időszakban sem pihennek.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Roman Babakin/Shutterstock

Ünnephez kötődően legutóbb a halottak napja és mindenszentek előtti napokban végeztek előre bejelentett ellenőrzést a NAV munkatársai, akkor az üzletekben és a közterületeken, különösen a temetők környékén dolgozó virágárusokat tartották szemmel.

Decemberben pedig a kitelepüléseken, piacokon és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékek és népszerű ajándékok árusítóinál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál ellenőriznek – közölte a NAV Adótraffipax nevű felülete. 

Mint írták,

a NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a revizorokra munkaidőn túl és hétvégén is számítani kell a megye bármely településén.

Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában