Mézes reggeli

2022.12.12. 14:07

A mézfogyasztást népszerűsítették félegyházi Dózsa György iskolában

Az állatvédelmi témahét keretében a méhek védelméről és a termelői méz fogyasztásának népszerűsítéséről volt szó a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskolában az elmúlt napokban.

Vajda Piroska

A méhek életével és a méhész szakma rejtelmeivel is megismerkedtek a gyerekek

Fotó: Vajda Piroska

Az úgynevezett Mézes reggeli során Kis Miklós és felesége, Kádár Krisztina segítségével a méhek életével, a méhész szakma rejtelmeivel valamint a méz jótékony élettani hatásaival ismerkedhettek meg a kisdiákok. Az esemény keretében az iskola tanulói és pedagógusai a Kis Méhészet és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület felajánlásának köszönhetően meg is kóstolhatták a mézes finomságokat. 

A program keretében  rajzpályázatot is hirdettek a „Méhek élete, élet a méhekkel” témában. A pályázatra közel 100 alkotás érkezett, amelyekből három korcsoportban, az első három helyezett oklevélben és ajándékcsomagban részesült. Első korcsoportban első helyezett lett Keleti Patrik, második Pázmándi Bíborka, harmadik Maráz Bence. Második korcsoportban első lett Mészáros Léna, második Karsai Fanni, harmadik Vincze Ákos. Harmadik korcsoportban első helyen végezett Magyar Flóra, második lett Harangi Zoé és harmadik Perlaki Máté. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában