Kiskunhalas

2022.12.04. 21:07

A második adventi vasárnapon a remény üzenete szólt hozzánk – galériával

Megtelt a halasi főtér is advent második vasárnapján a Zenepavilonban kialakított adventi koszorúnál, ahol a második gyertyát gyújtották meg és az Evangélikus egyház kiskunhalasi gyülekezete tartott zenés áhítatot.

Pozsgai Ákos

Sokan kilátogattak az adventi forgatagra.

Fotó: Pozsgai Ákos

– A második adventi vasárnapon a remény üzenete szól hozzánk, a reménynek a gyertyáját gyújtjuk meg, és a remény az, amely most arra hív bennünket, hogy egy kicsit elmélkedjünk ezen – ezen hangoztatta adventi igehirdetésében Honti Irén evangélikus lelkész, aki meggyújtotta az adventi koszorún a második gyertyát. – A remény az, amely nem akar soha elmúlni, a remény az, amely mindig a jóra vár, amely átmelegíti a szívünket, lelkünket és betölti azt a legmélyebb vágyakozást bennünk, ami mindig is ott van, mint parázs, hogy égjen és lobogjon. A remény mindig a jóra vágyik, hogy átvezessen bennünket az életen és erőt adjon a küzdelmekhez a kitartáshoz. A remény bizalomteljes várakozás a jóra, amely ott van mindannyiunk lelke mélyén, mint várakozás – tette hozzá a halasi evangélikus gyülekezet vezetője. 

A közös gyertyagyújtáson a gyülekezet tagjai közül többen verset mondtak és közös zenés áhítatott is tartottak.

A Közösségek Házában adventi vásár várta az érdeklődőket, ahol az adventi ünnepek ideje alatt képzőművészek, helyi termelők és kézművesek kínálják portékáikat. Az udvaron zenés programok várják hétvégenként a látogatókat, a helyi iskolák, óvodák csoportjai és előadók mellett országos hírű zenészek és énekesek is fellépnek. A meleg tea, forralt bor és kürtöskalács nélkülözhetetlen kelléke az adventi udvarnak, ahol a Pizzaggio csapata mellett a Karám Gourmet Burger is ízletes ételekkel várja az ünnepek ideje alatt az éhes vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában