Üdvözlőlapok

2022.12.20. 14:00

A kecskeméti színház közönségének készítettek ajándékot a fogvatartottak

Több mint 500 ünnepi üdvözlőlapot készítettek a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Wéber Ede utcai II. számú egységének fogvatartottai a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház részére az intézmény jóvátételi programja keretében. A karácsonyi lapokat kedden adták át a színház képviselőinek a Wéber Ede utcai intézményben.

Horváth Péter

Balról: Németh-Nagy Johanna, Sárdi Babara és Bovier Zsolt

Fotó: Horváth Péter

Az átadón Bovier Zsolt büntetés-végrehajtási százados köszöntötte a jelenlévőket és beszélt a jóvátételi program részleteiről. Elmondta, hogy a Belügyminisztérium és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közösen indította el az 5,7 milliárd forint teljes egészében európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló, 2023. október 31-ig tartó EFOP Fogvatartottak reintegrációja projektet. A büntetés-végrehajtási intézetekben megvalósuló program célja az elítéltek és a letartóztatottak társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációjának erősítése, ezen keresztül az elkövetők bűnismétlési kockázatának csökkentése.

Idén októbertől új programelem indult Foglalkozási rehabilitáció névvel azon fogvatartottaknak, akik a munkáltatásba nem bevonhatók. A programelem beépítése során született meg a BUÉK elnevezésű jóvátételi program. Az intézetből 26 fogvatartott jelentkezett az új részprogramba és 11 foglalkozás alkalmával készítették el a szép újévi üdvözlőlapokat.

Bovier Zsolt hangsúlyozta, hogy a résztvevő fogvatartottak számára kiemelten fontos egy olyan program biztosítása, ahol szinten tartják, illetve fejlesztik munkavégző képességeiket. 

A programelemben férfiak, nők, fiatalkorúak, illetve az anya-gyermek részlegen elhelyezett fogvatartott nők is örömmel vettek részt. Az üdvözlőkártyák a környezettudatosság jegyében már meglévő anyagok felhasználásával készültek és a színház szeretetének fontosságára is ráirányítják a figyelmet. Bovier Zsolt reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az átadás intézetük és a színház közötti hosszú távú együttműködés kezdete is egyben.

A színház részéről Sárdi Barbara marketingvezető és Németh-Nagy Johanna énekművész vette át a felajánlást. A marketingvezető elmondta: Cseke Péter igazgató mindig fontosnak tartja, hogy jótékonysági kezdeményezések és fontos közügyek mellé álljon a színház, és a fogvatartottak társadalomba való visszavezetése igazán jelentős ügy.

Németh-Nagy Johanna énekművész hangsúlyozta, hogy művészként fontos a reintegráció ügye mellé állniuk, mert példát mutathatnak és mintát adhatnak a fiatalok és felnőttek számára a társadalomba való visszatéréshez.

Az újévi köszöntőlapokat a színház szilveszteri előadása alkalmával osztják majd szét a közönség számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában