Ünnepség

2022.12.19. 16:13

A gyerekekkel avatták fel a helvéciai Napvirág Óvoda új folyosóját – galériával

Idén már másodszor ünnepelhetett a helvéciai Napvirág Óvoda. Tavasszal új tornaszobával, most pedig új zárt folyosóval gazdagodott. A hétfői avatási ünnepségen az óvodások adtak vidám műsort.

Sebestyén Hajnalka

A Tulipán csoport óvodásai adtak elő vidám táncokat az ünnepi avatón

Fotó: Bús Csaba

A Napvirág Óvoda ismét a Magyar Falu Program jóvoltából bővülhetett. A nagyközség önkormányzata 25 millió forintot nyert el az intézmény fejlesztésére, a meglévő nyitott folyosó zárttá alakítására. Az új fűthető folyosót hétfőn avatták fel ünnepélyesen. A megnövekedett építési költségek fedezésére a hiányzó összeget, további 25 millió forintot az önkormányzat saját forrásból biztosította.

Az ünnepségen Amreinné Orbán Gabriella óvodavezető köszöntötte elsőként a vendégeket. Balogh Károly polgármester kiemelte, nagy öröm számukra, hogy idén már másodszor ünnepelhetnek az óvodában. A tornaszoba után elkészült a zárt folyosó is, hamarosan pedig az óvoda udvara is megújul. Thám József alpolgármester és a matkói Poliext cég támogatásával kiépül tavaszra az öntözőrendszer.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke stílusosan úgy jellemezte az óvodai nevelést, amely mintegy folyosó az életre. Hozzátette: a jövő nemzedéke szempontjából nagyon nagy szükség van a jól működő óvodákra. Helvécián szerencsére ez biztosított, a polgármester és az alpolgármester is mindent megtesz ennek érdekében, jó szívvel áldoznak rá, akár saját pénzükből is. Balogh Károlynak hosszú a listája, de tudják jól, ő mindent meg is tesz annak érdekében, hogy tervei meg is valósuljanak. 

A megye részéről a lehetőségekhez mérten a jövőben is támogatják a helyi fejlesztéseket.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) méltatta a Magyar Falu Program célját és a már elért eredményeket. A kormány számára a falusi élet olyan értékeket hordoz, melyeket meg kell őrizni és támogatni kell. Céljuk, hogy a Magyar Falu Program által támogatott fejlesztésekkel a kisebb településeken élők is ugyanolyan vagy hasonló esélyekhez jussanak, mint a nagyvárosban élők. Elmondta, nagyszerű ötlet volt a folyosót zárttá alakítani, mely különösen télen nyújt segítséget az öltözködésnél és csoportszobák melegen tartásában. Végül biztosította a polgármestert, a jövőben is azon lesz, hogy segítse tervei megvalósításait.

Az avatási ceremónián Kiss Vilmos katolikus plébános áldotta meg az új épületrészt, majd a Tulipán csoport óvodásai adtak elő vidám táncokat.

Az ünnepségen részt vett még Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyző, Thám József alpolgármester, Göbölyös Károly képviselő, Szarvas Tibor projektvezető és Faragóné Bencsik Dóra lelkész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában