Parlament

2022.11.23. 20:35

Zsigó Róbert: Magyarország a béke pártján áll – videóval

Zsigó Róbert országgyűlési képviselő (Fidesz) parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a béke hozza el a biztonságot a térségünkbe, ez töri le a szankciós inflációt és az árakat, és ez hagyja működni az európai gazdaságokat.

Márton Anna

Forrás: Zsigó Róbert Facebook-oldala

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője parlamenti felszólalásában mielőbbi tűzszünetet és béketárgyalást sürgetett.

– Josep Borell, az EU kül- és biztonságpolitikai szakértője egy meredek fordulattal most ott tart, hogy szerinte soha nem számítottak arra, hogy a szankciók meg tudják állítani az ukrajnai háborút. A főképviselő ezzel megkérdőjelezett egy olyan alappillért, amely eddig a szankciók fő indoka volt. Ráadásul ha mégsem az volt a cél, hogy végre béke legyen akkor mégis micsoda. Ukrajnával szomszédos országként az a legfontosabb törekvésünk, hogy a közvetlen veszélyt elhárítsuk, ehhez pedig tűzszünet kell, majd ezt követően béketárgyalás. Ez hozza el a biztonságot a térségünkben, ez töri le a szankciós inflációt és az árakat, és ez hagyja működni az európai gazdaságokat is. Magyarország a béke pártján áll – fogalmazott Zsigó Róbert, aki felszólalása végén hangsúlyozta: Magyarország a béke pártján áll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában