Verseny

2022.11.25. 19:43

Veszprémben faragták a biteket a bajai diáklányok

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara az idén tizedik alkalommal rendezte meg a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság elnevezésű országos középiskolai programozási csapatversenyt.

Márton Anna

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az országos döntőig több körben kellett webprogramozási feladatokat megoldaniuk a jelentkezőknek, amelyekhez a szükséges ismereteket a szervezők által összeállított segédanyagokból sajátították el, valamint mentor segítségét is kérhették. Az első négy forduló megmérettetései után a döntőben a legjobb 8 csapat mérkőzhetett meg egymással. Az egyetlen iskola, amelynek csapata csak lányokból állt a Bajai III. Béla Gimnázium volt. A hét órás döntőben egy okosotthont modelleztek a tanulók, majd megoldásukat a verseny zárásaként prezentálni is kellett. Az intézmény csapata a hetedik helyet szerezte meg. A csapat tagjai: Birkás Dóra 11. B, Glocker Hedvig 11. A és Kertész Panna 11. A. Felkészítő tanár és mentor: Daka Mónika. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában