Útinform

2022.11.24. 07:31

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Illusztráció

Fotós: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, 
- Budapest felé, Ócsa térségében a 31-es és 30-as kilométer között, Inárcs térségében a 36-os és 35-ös km között, Dabas térségében a 44-es és 43-as km között, valamint Lajosmizse térségében a 67-es és 66-os kilométer között, javítják a szalagkorlátot napközben. A munkaterületek mögött a belső sávba terelik a járműveket. Az ellenkező oldalon Röszke felé, 
Ócsa térségében a 30-as és 31-es kilométer között hasonló munkavégzés miatt a külső sávon lehet haladni.
- Röszke felé, Kecskemét előtt javítják a burkolatot. A 70-es és 72-es kilométer között a külső sávot zárják le.
- Röszke felé, Kiskunfélegyháza térségében a portáltáblákat cserélik le. A 114-es kilométernél a belső sávban halad a forgalom.
- Budapest felé, Kunszállás és Kecskemét között a víznyelő rácsokat tisztítják. A 102-es és a 91-es kilométer között a belső sávban dolgoznak.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 51-es főúton, 
- Dunaharaszti térségében portáltáblákat szerelnek. A 17-es kilométernél útszűkület lassítja az autósokat.
- Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es kilométer között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton, Soltvadkert és Kecel között, az 51-es kilométernél felsővezetéket építenek, ezért hétköznapokon a fél útpályát lezárják, és jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 441-es főúton, Nagykőrös közelében, a 18-as és a 20-as kilométer között felújítási munkákat végeznek, ezért a Kecskemét felé tartókat helyben kiépített terelőúton vezetik. 

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén, november 26-án (szombaton) este 10 órától, november 27-én (vasárnap) 22.00-ig lesz érvényben.
Fontos változás, hogy jövő év március 1-ig a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább Euro 3-as környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom. (11.04-től)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában