Beruházás

2022.11.17. 15:26

Újabb utak újultak meg Félegyházán – galériával

Ünnepélyes keretek közt adták át csütörtökön a megújult Deák Ferenc utcát, valamint az utca folytatásának közeit. 

Vajda Piroska

Nemcsak emberek használják a megújult utakat.

Fotó: Fantoly Márton

A Deák Ferenc utca mintegy 1400 négyzetméternyi területén közel 640 négyzetméter járda, 102 négyzetméter kapubejáró, valamint 322 négyzetméter parkoló, mindösszesen 2443 négyzetméteren újult meg betonkő burkolattal, parkolók kialakításával, valamint a zöldterület rendezésével. Ezen kívül az utca folytatásának két köze, a Boca Magda-köz 540, míg a Mallár-köz 420 négyzetméter területen kapott új felületet, ugyancsak betonkő burkolattal.

Csányi József polgármester az ünnepélyes átadáson elmondta, az idei költségvetés megalkotásakor fontosnak tartották, hogy a megkezdett fejlesztési ütem folytatódjon Kiskunfélegyházán. Az elmúlt két esztendő a tervezés jegyében telt. Ebben az időszakban készültek el a most átadott utak tervei is, amit a kecskeméti Vonalvezető Kft. készített. 

Miután a szomszédos Korond utca felújítása befejeződött és új arculatot kapott az Egészségház környéke, úgy döntött a képviselő-testület, hogy ezt a szemléletet folytatva újítják fel a Deák Ferenc utcát és közeit is 

– részletezte a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy a betonkő burkolat alkalmazása jó döntésnek bizonyult, mert amellett, hogy esztétikus és olcsóbb, a javítása is könnyebb.

Bense Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője a polgármester szavait kiegészítve elmondta, a két köz felújítása is nagyon fontos volt, mert a közeli Egészségház és a József Attila Általános Iskola miatt mindkét szakaszon nagy a forgalom. Ugyanakkor köszönetet mondott a kivitelezőnek a színvonalas munkáért, a környékben lakóknak pedig a felújítás alatt mutatott türelemért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában