Spórolás

2022.11.23. 18:00

Több ingatlan ideiglenes lezárásáról döntött Csólyospálos önkormányzata

A község önkormányzatának képviselő-testülete a kialakult energiaválság hatásainak csökkentése és a település gazdasági stabilitásának megőrzése érdekében több ingatlan ideiglenes lezárásáról döntött. Többi között a védőnőnek helyet biztosító épületrész, a helytörténeti gyűjtemény, a házasságkötő terem, a falugazdász iroda, az iskola által használt szolgálati lakás (Kossuth utca 54.) nem üzemel novembertől. Jövő hónaptól a sportöltözőt és a műfüves focipályát is lezárják, de a pálya a nappali órákban továbbra is várja a sportolni vágyókat.

Tapodi Kálmán

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

– A polgármesteri hivatal melletti, tavasszal korszerűsített és felújított épületben biztosítunk helyet a jövőben a testületi üléseknek, a hagyományőrző kórusnak, a Csólyospálosi Asszonyok Közösségének. Ott fogadja az ügyfeleket a biztosítási előadó keddenként 10 és 11 óra között, a védőnő, aki hétfőn és csütörtökön 8–12 óra között kereshető fel. A falugazdász szerdánként 8–16.30, a családsegítő pedig keddenként 8–11.30 között lesz az épületben – tájékoztatott Á. Fúrús János polgármester, aki hozzátette: a megyei kormányhivatal döntése alapján az ügysegéd a téli hónapokban nem tart ügyfélfogadást a településen.

– A karácsonyi díszkivilágítás is a magas rezsiárak áldozata lett, ugyanis azt minimalizáljuk, csak a Nemzedékek terén lesz. Átmenetileg felfüggesztettük az első lakáshoz jutók támogatását, a civil szervezetek anyagi segítése felére csökken, nem költünk – egyelőre – a testvértelepülési kapcsolatok ápolására sem – fogalmazott a település vezetője. 

Á. Fúrús János jelezte, hogy az önkormányzat továbbra is figyeli a változásokat és a válság mélyülése esetén további takarékossági intézkedésekre kényszerülnek.

– Természetesen pozitív forgatókönyvvel is készülünk, a helyzet normalizálódása esetén a megszorító intézkedések hatályukat vesztik – közölte a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában