Útinform

2022.11.30. 07:38

Több helyen is útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotós: Shutterstock.com/illuszráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

Gyorsforgalmú út:

Az M5-ös autópályán, 
– Lajosmizse térségében karbantartási munkákat végeznek. A 69-es és a 71-es kilométer között 8.30-tól 10.30-ig váltakozva zárják le a sávokat. 
– 11.00-től 14.00 óráig Ócsa térségében, a 29-es és a 30-as kilométer között folytatják a munkát hasonló feltételek mellett, vagyis mindkét oldalon és váltakozó sávlezárás mellett dolgoznak. 
– A Röszke felé vezető oldalon a 49-es és az 50-es kilométer között a szalagkorlátot javítják. 8-tól délig a belső sávot elkerítik a forgalom alól, ami akár torlódást is okozhat.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak. 

Az 51-es főúton, Bátmonostoron, 
– a 167-es és a 170-es kilométer között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 
– Dávod déli határában, a 185-ös km környezetében kaszálnak. ½ 8-tól, délután 3-ig félpályás lezárás mellett dolgoznak.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton, Soltvadkert és Kecel között, az 51-es kilométernél felsővezetéket építenek, ezért hétköznapokon a fél útpályát lezárják, és jelzőőrök irányítják a forgalmat. 

A 441-es főúton, Nagykőrös közelében, a 18-as és a 20-as kilométer között felújítási munkákat végeznek, ezért a Kecskemét felé tartókat helyben kiépített terelőúton vezetik. 

Kamionstop:

A kamiontilalom a következő hétvégén december 3-án, szombaton 22.00-tól december 4-én, vasárnap 22.00-ig lesz érvényben.
Fontos változás, hogy jövő év március 1-ig a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább Euro 3-as környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában