Beruházás

2022.11.03. 19:20

Megkezdődhet az ipari park építése Soltvadkerten

A Tázlárra vezető országút mellett 1,4 hektáros önkormányzati területen alakít ki egy mini ipari parkot Soltvadkert. A nyílt közbeszerzéses pályázatuk iránt 15-en érdeklődtek, közülük nyolc cég adott be ajánlatot. A győztes a vadkerti Max Beton Építőipari és Szolgáltató Kft. lett.

Barta Zsolt

A felvételen Temerini Ferenc polgármester, aki átadta Bezsenyi Barnabás cégvezetőnek a beruházási területet

Fotó: Barta Zsolt

A munkaterületet csütörtök délután Temerini Ferenc polgármester adta át Bezsenyi Barnabás cégvezetőnek. A város a korábbi maradvány Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) uniós keretéből pályázott a beruházási összegre. A polgármester szerint itt akár négy-öt kisebb üzemcsarnoknak is jut hely. Sajnos a településen ezzel elfogytak azok az önkormányzati telkek, ahol nagyberuházásokat lehet végezni. 

A korábbi városi telkeken a gazdabolt bővítette a telephelyét, egy műanyagüzem is elkészült, illetve egy húsüzem is hamarosan felépül.

Bezsenyi Barnabás cégvezető a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tereprendezés után bevezetik a közműveket, felépítenek egy 480 négyzetméteres könnyűszerkezetes raktárépületet, és 500 méter hosszúságban kerítést is állítanak. Az épület előtt 400 négyzetméteres térköves parkoló létesül majd. A munkaterület átadása után tíz hónap alatt végeznek a kitűzött feladattal.

Temerini Ferenc polgármester elmondta, hogy bruttó 177 millió forint a beruházás összege. Kérdésünkre az elöljáró megemlítette, hogy a leendő elkerülőút nincs messze a mostani új beruházás helyszínétől. Már vannak helyi érdeklődő cégek, akik beköltöznének az 1,4 hektáros területre, illetve az új csarnokba. Majd hozzátette: a tervek szerint a várostól északra, ott, ahol találkozik majd a leendő elkerülő út és az új vasútvonal, mintegy 50 hektáron épülhet fel a jövőben egy új ipari park. Ennek egyik fő támogatója Font Sándor országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában