Foglalkozássorozat

2022.11.28. 20:55

Tehetségfejlesztő programokat hirdettek Kalocsán

Újabb turnusokban fejleszt tehetséges fiatalokat a Logikusak(k) Egyesület, a Hunyadi János utcai Közösségi Házban. A díjmentesen igénybe vehető lehetőséget a Nemzeti Tehetség Program keretében valósítják meg, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő normatívájából. A rendszeres foglalkozások jövő nyárig zajlanak, heti kétszer három órában.

Gábor János

Illusztráció

Fotó: GaudiLab/Shutterstock

A szervezet kétféle sorozatot hirdetett. Az egyik címe „Logikus gondolkodás játékokkal”, ami többek között pszichológiai tanácsadásokat, saját kidolgozású tehetségfejlesztő programokat, kreativitásra nevelést és a logika erősítését tartalmazza (például táblás játékokkal). Az ezzel párhuzamosan zajló, Sakktehetségek fejlesztése Kalocsán című program értelemszerűen a nemes sportág tudományára tanít – egyrészt az M. Botvinik módszertan, illetve a Kotov-féle változatszámítás alapján, másrészt a logika játékos fejlesztésével – akár egyéb táblajátékok alkalmazásával.

Mindkét foglalkozássorozat állami támogatást élvez: az előbbi Az innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok keretéből, utóbbi pedig a Speciális fejlesztést célzó programokra elkülönített összegekből. A turnusok 2023. június 30-ig vehetők igénybe, minden csütörtökön és pénteken, 15–18 óráig. További információ és jelentkezés a [email protected] címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában