Kunszentmiklós / Galériával

2022.11.08. 11:32

Szentkirályi Alexandra: Nem szankciókra, hanem békére van szükség

Nem véletlen, hogy a magyar kormány a kezdetektől fogva békekötést szorgalmaz, mert az értelmetlen szankciók nem váltják be a Brüsszel által keltett reményeket – jelentette ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvényén, a fórumot megelőző sajtótájékoztatón, Kunszentmiklóson.

Gulyás Sándor

Az elhibázott intézkedések nagy károkat tudnak okozni – jelentette ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Fotó: Gulyás Sándor

– Brüsszel azt ígérte, a szankciók véget vetnek az ukrajnai háborúnak, az intézkedések Oroszországot büntetik. A jelenlegi helyzetben viszont azt látni, hogy Európa fázik, Ukrajna vérzik, Oroszország pedig gazdagodik, ami az elhibázott szankciós politika következménye – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

– Az elhibázott intézkedések nagy károkat tudnak okozni. A néhány nappal ezelőtt kilátásba helyezett újabb szankciós csomag hírére a tőzsdén máris megugrott a földgáz ára. Jól érzékelhető tehát, hogy összefüggés van a szankciók és az emelkedő árak között. A kormány továbbra is azért fog harcolni, hogy ezek a szankciók vagy ne lépjenek életbe, vagy Magyarországra nézve ne legyenek kötelező érvényűek. 

A kormányzat egyetlen olyan büntetőintézkedést sem tud jóváhagyni, amely a magyar emberek számára hátrányt jelent, vagy káros 

– emelte ki a kormányszóvivő, aki egyben felhívta a figyelmet a nemzeti konzultáció jelentőségére.

Elmondta, a kormány Brüsszelben ellenszélben képviseli azt a kisebbségi álláspontot, miszerint szankciók helyett békére van szükség. A konzultációval fel tudják majd mutatni, hogy ez nemcsak a kormány véleménye, hanem több millió magyar ember hangja is egyben. Ezért is fontos, hogy minél többen kifejezzék, hogy ellenzik a brüsszeli szankciókat.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kifejtette azt is, hogy ebben a nehéz időszakban a kormány ott fog állni a magyar emberek mellett, segíti a családokat és a nyugdíjasokat, valamint a vállalkozásokat, Brüsszelben pedig harcolni fog a magyar érdekek érvényesítéséért.

– Az Európai Uniónak két válság kellett, a pandémia és az energiaválság ahhoz, hogy rájöjjön, mennyire ki van szolgáltatva a nagyhatalmaknak, az orosz földgáznak, a kínai gazdaságnak, az Egyesült Államok védelmi politikájának. Ismét beigazolódni látszik az a régi törvényszerűség is, hogy a magyaroknak igazuk lesz. A magyar kormány már 2015-ben megmondta, hogy az illegális migráció rossz dolog, és 2022 tavasza óta állítja azt is, hogy a háborús szankciók nem fognak működni – hangsúlyozta dr. Salacz László, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában