Szent Erzsébet legendája

2022.11.26. 20:30

Süteménnyel kedveskedtek az óvodások a kecskeméti népkonyhára járó szegényeknek – galériával

A kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda gyerekei idézték fel Árpád-házi Szent Erzsébet legendáját a napokban a Wojtyla Barátság Központban. Ennek keretében a népkonyhára járó szegényeket finomságokkal vendégelték meg.

Sebestyén Hajnalka

Saját maguk és szüleik készítette süteményeket vittek a gyerekek a népkonyhára

Fotó: Wojtyla

A kecskeméti Wojtyla Barátság Központ nagy örömmel fogadták a kicsiket. A műsor keretében felidézték Szent Erzsébet (1207-1231) életét. II. András magyar király és Merániai Gertrúd lánya volt, aki alig 24 esztendőt élt. A hozzá fűződő mítoszok közül talán legismertebb a rózsa legendája. Télvíz idején Erzsébet kenyeret vitt az éhezőknek, s apja – más leírás szerint sógora – kérdőre vonta, hogy mit visz a kötényében. Rózsákat – válaszolta a lány. Isten pedig nem hagyta cserben földi szolgáját, a kenyereket egy pillanat alatt rózsákká változtatta. 

Ezt a 13. századi csodás eseményt elevenítették fel az óvodások egy kis műsorral, továbbá jómaguk és szüleik által készített süteményekkel kínálták a szociális intézmény gondozottjait, így átélve, megtapasztalva a „Nagyobb boldogság adni, mint kapni” bibliai gondolat igazságát. Az ajándékozás örömét Wolf Katalin és Baranyiné Erdei Márta óvónők, valamint Halasiné Szemerédi Judit dadus segítségével ismerték meg a gyerekek. 

Az eseményen részt vett Borisz atya ortodox lelkipásztor is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában