Rezsiárak

2022.11.30. 13:14

Spórolást terveznek az Izsáki Sportcsarnokban is

A városi sportcsarnok világításával kapcsolatban hoztak döntést a városatyák. A mérések alapján a jelenlegi lámpatestek óránként 20 kilowattot fogyasztanak.

Barta Zsolt

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Pankasz László az ELMON Hungária Kft. ügyvezetője megvizsgálta a rendszert, ez alapján kevesebb lámpával jelentős megtakarítással is elérhető a sportedzésekhez előírt az előírt lumen fényerősség, így az óránkénti fogyasztás 3,56 kilowattóra mennyiségre csökkenthető. 

A jelenleg várható legdrágább kilowattóra ár mellett is 1 000-1 200 forint közötti óradíj költsége lenne csak a világításnak a jelenleg számított 7 112 forint helyett, ami jelentős költség csökkentés jelentene. Így az edzéseket jóval kisebb költségek mellett lehetne megtartani. A mellékelt árajánlat alapján a kivitelezés költsége közel hatmillió forint, tájékoztatta a baon.hu-t dr. Bozóky Imre polgármester.


 


 

A régi helyre épül

az új műtárgy


 

Éppen két évtizede működik a csengőd Akasztó Tabdi számára megépített szennyvíztisztító. Ezt kívánják korszerűsíteni. Az építkezést 2023. december 30-ig vasul meg. Csengődön, a meglévő szennyvíztelep egy részét felhasználva a jelenlegi helyen, illetve az Akasztóra vezető út szemben lévő oldalán új műtárgyak kialakításával egy új, eleven iszapos biológiai szennyvíztisztítási technológiával rendelkező szennyvíztisztító telep épül. A műtárgyépítés előtt a talaj megerősítése kavicscölöpözéssel történik, megközelítőleg 1200 darab kavicscölöp elhelyezésével. A cölöpöket 60 centiméter átmérőjű, 3 méter mélységű és 0,7 méter palásttávolságú kialakítással helyezik el. A kivitelezési feladatokat a STRABAG Építőipari Zrt. és a Penta Általános Építőipari Kft. végzi el az SP Szeremle Konzorcium tagjaként. Az új tisztító közel nyolcezer lakos és a környékbeli cégek igényeit látja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában