Slezák Gábor

2022.11.28. 16:30

Sorsolással dőlt el, ki lesz az új önkormányzati képviselő Szankon

Slezák Gábor személyében új tagja van Szank képviselő-testületének. A községatya a hétfői önkormányzati ülésen tette le a képviselői esküjét.

Tapodi Kálmán

Piszmán Ágota, a helyi választási bizottság elnöke is gratulált Slezák Gábornak

Fotó: Tapodi Kálmán

Hachbold Gábor önkormányzati képviselő november 16-án jelentette be lemondását a képviselői mandátumáról, ami egyben azt is jelentette elnök nélkül maradt az önkormányzat pénzügyi bizottsága.

A szanki képviselő-testület hétfői ülésén Piszmán Ágota, a helyi választási bizottság elnöke arról tájékoztatta az önkormányzat tagjait, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon ifj. Kormányos Ferenc és Slezák Gábor egyaránt 369-369 szavazatot kapott. A választási bizottság így a törvényi előírásoknak megfelelően, sorsolással döntött arról, hogy Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum két jelöltje közül, ki lehet a testület tagja. A sorsoláson Slezák Gábor nyert, aki elvállalta a poszt betöltését. Az új képviselő az ülésen esküt tett és átvette megbízólevelét.

A testület ezt követően arról döntött, hogy az eddigi két bizottság – gazdasági- és pénzügyi – helyett, a jövőben csak egyik, a pénzügyi működik tovább. A szervezeti és működési szabályzat módosítását követően, Varga Ferencné polgármester tett javaslatot a bizottság tagjaira, illetve az új elnök személyére. Az öt fős bizottságnak négy önkormányzati képviselő – Kovács Imre, Mucsi László, Szabó-Mikor Éva, Tabajdi Gábor –, valamint egy külsős tagja - Sipos-Szabó Ernőné - lett. A bizottság elnökévé Mucsi Lászlót választották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában