Útinform

2022.11.29. 07:35

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotós: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– Szeged felé a Lajosmizsei szakaszon a 62-es és a 64-es kilométer között a belső sávot zárják le reggel 8-tól, délután 2-ig, mert a sérült szalagkorlát elemeket javítják vagy kicserélik. Ugyan ilyen munkát végeznek az ellenkező a Budapest felé vezető oldalon. A Lajosmizse és Örkény közötti szakaszon az 64-es és az 54-es km között a belső sávot zárják le szakaszosan.

– A víznyelőrácsokat tisztítják a Kecskeméti szakaszon a 82-es és a 73-as kilométer szelvények között. Reggel fél 7-től, délután 2-ig a belső sávot szakaszosan zárják le.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 51-es főúton, Bátmonostoron,

– a 167-es és a 170-es kilométer  között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

– Dávod déli határában a 185-ös kilométernél kátyúznak. Napközben, reggel 8-tól, délután 3-ig félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton, Soltvadkert és Kecel között, az 51-es kilométernél felsővezetéket építenek, ezért hétköznapokon a fél útpályát lezárják, és jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 441-es főúton, Nagykőrös közelében, a 18-as és a 20-as kilométer között felújítási munkákat végeznek, ezért a Kecskemét felé tartókat helyben kiépített terelőúton vezetik.

Kamionstop:

A kamiontilalom a következő hétvégén december 3-án, szombaton 22.00-tól december 4-én, vasárnap 22.00-ig lesz érvényben.

Fontos változás, hogy jövő év március 1-ig a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább Euro 3-as környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom. (11.04-től

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában