Galériával

2022.11.05. 07:40

Miniatűr kiállítást nyitottak meg a kecskeméti Kápolna Galériában

Megnyílt Szoboszlay Eszter miniatúra kiállítása Mi itt lakunk címmel. Az ünnepélyes megnyitót a Kecskeméti Kápolna Galériában rendezték meg. Sok érdeklődőt vonzott ez a különleges kiállítás. Többen az egész családot mozgósítva eljöttek, hogy szemügyre vehessék a mini alkotásokat.

Szalay Tamás

Fotó: Szalay Tamás

Szoboszlay Eszter, a művész, aki eredetileg animációs filmrendező és grafikus, egy olyan kis világot teremt meg, ami jellemző az animációs munkáira is. Különböző élettereket, szobákat, és azok lakóit ábrázolja sajátos látásmódban, különféle térjátékokkal. Mindezt még izgalmasabbá teszi az alkotások miniatürizált megjelenítése.

Többen nagyítót és zseblámpát is hoztak magukkal a kiállításra, tudván, hogy a legapróbb részletek kiélvezéséhez szükség lesz a segédeszközökre. Szükség is volt rá, mert a megvilágítás, és az egyes részeket kukucskálók mögé rejtő dobozkák igen sejtelmessé és egyedivé tették a kiállítást.

Both Gabi meseíró megnyitójában köszönetet mondott az alkotónak és a szervezőknek, hogy létre jöhetett ez a rendezvény. „A lényeget mostanában kezdjük elfelejteni, pedig az apróságokon múlnak a legnagyobb dolgok.” – hangzott el a mondat a megnyitóbeszédben, ami a lényegét határozza meg a kiállításnak. A megtekinthető miniatűr állatkák, terek, szobák, házak arra is felhívják a figyelmet, hogy minden szerethető ebben a világban, még a legapróbb dolgok is. Szoboszlay Eszter a munkáiban megkérdőjelezi a méretek fontosságát, és előtérbe helyezi a részletek jelentőségét. Egy olyan világot tár elénk, amik valóban rávilágítanak arra, hogy az igazán fontos dolgok, legtöbbször nagyon parányiak.

A megnyitón a zenés hangulatot Pongrácz Márta és Harmatos Zoltán biztosította a vendégeknek.

A kiállítás megtekinthető a Kápolna Galériában november 18-ig, hétköznapokon 13- 17 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában