Beruházás

2022.11.18. 18:30

Megújult a vasúti kerítés Kalocsán

3,2 millió forintból újították fel a Paksi közi lakótelep épületeit és játszóterét a vasúti pályától elválasztó kerítést.

Gábor János

Dr. Filvig Géza, Kalocsa polgármestere csütörtökön helyszínbejárást tartottunk Mondi Miklóssal, a a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged igazgatójával és Fövényes Csabával, a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged Területi ingatlankezelési és zöldterület karbantartási főnökség vezetőjével.

Forrás: Kalocsai Önkormányzat

Az önkormányzat kezdeményezésére és együttműködésével mintegy 200 méter hosszan újult meg a Paksi közi lakótelep épületeit és játszóterét a vasúti pályától elválasztó kerítés. A leromlott állapotú, foghíjas építményt a MÁV Zrt. cserélte le – áll a társaság közleményében, amely szerint 3,2 millió forint értékben, 400 munkaórában hajtották végre a fejlesztést. Az állami cég megjegyezte: a 1,5 méter magas, drótfonatos sodronykerítést a lakótelepen élők és gyermekeik fokozott biztonsága érdekében telepítették az ipari vonal mentén.

A közlemény kifejti: a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Pályafenntartási Főnökség dolgozói a régi kerítéselemeket elbontották, majd az önkormányzat elvégeztette az eredeti kerítés nyomvonalába benőtt növényzet irtását. A vasúttársaság ezt követően külső vállalkozó bevonásával hajtotta végre a korábban eltávolított növényzet tuskómarását, illetve a tereprendezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában