Jótékonyság

2022.11.28. 06:55

Megkezdődött a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett gyűjtés Ágasegyházán

Már az elmúlt néhány nap is mutatja, hogy sokan gondolnak a nehezebb körülmények között élőkre, a nélkülözőkre. Az ünnepek előtti adománygyűjtések megkezdődtek Ágasegyházán is, eddig szerencsére nagyon pozitív tapasztalatokkal.

Sebestyén Hajnalka

Berzsenyi Gabriella (jobbról) éppen adományt vett át Piszmán Erikától, melyet a Gyermekjóléti Központba vitt

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Sok kicsi sokra megy mottó jegyében az ágasegyházi Nem adjuk fel! Idős ellátást nyújtó és Hagyományőrző Egyesület idén is megrendezi az adománygyűjtési akcióját, a Segítők Segítői Baráti Társasággal karöltve. Az adományokat november 16. és december 16. között fogadják, majd az ünnepek előtt átadják a hátrányos helyzetű rászoruló gyermekek részére Ágasegyházán, illetve Kecskemét és térségében a Család- és Gyermekjóléti Központ ajánlása alapján.

Berzsenyi Gabriella, a Nem adjuk fel! Idős ellátást nyújtó és Hagyományőrző Egyesület vezetője elmondta, a gyűjtés célja, hogy segítsék, javítsák a hátrányos helyzetben élő gyermekek életminőségét. Olyan csomagokat állítanak össze számukra az adományokból, mely a családoknak a mindennapokban is a segítségükre van, például egy ebéd megfőzéséhez vagy a gyerekek iskoláztatásához, és természetesen gondolnak a karácsonyi ünnepi asztalra is.

Az egyesület tagjai tartós élelmiszereket, tanszereket, füzeteket, ceruzákat, tollakat és édességeket, szaloncukrot, csokoládét várnak elsősorban.

Az adományokat két helyen lehet leadni december 16-ig: Ágasegyházán, a Petőfi Sándor utca 9. szám alatt, Kozma Józsefné Icukánál előzetes egyeztetést követően, valamint Kecskeméten és Lajosmizsén Berzsenyi Gabriellánál, a 06-20/363-58-44-es számon való egyeztetést követően.

Aki szeretne segíteni, de nem tudja eljuttatni adományát, abban is segítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában