Vásár

2022.11.03. 11:26

Megéri kilátogatni az izsáki piacra, jó minőségű kézműves termékeket árulnak

A hosszú hétvége miatt az izsáki nagypiacon jóval többen voltak, mint általában. A parkolóban nehéz volt helyet találniuk az autóval érkezőnek. A nem olyan rég átadott csarnokban az élelmiszerárusok, a piac épülete előtt pedig a ruha- és egyéb kereskedők árulták a portékáikat.

Barta Zsolt

Jó minőségű tejtermékeket árulnak minden héten az izsáki piacon.

Fotó: Barta Zsolt

Az árak többnyire alacsonyabbak, mint Kecskeméten. Ez részben annak köszönhető, hogy valószínűleg a helyi családok bevételei is alacsonyabbak lehetnek, mint a megyeszékhelyen élőké. A körte és a szilva ára 680 forint volt, a birsalmáé 580, 1200 forint a paradicsom, 850 az uborka, 950 forint volt az édesburgonya ára, míg 850 a kápiapaprika kilogrammonkénti ára. A salátát 350-ért adták. A csomós retek ára 380 volt, a csípős paprika darabja 260 forint. A karalábé 380, a sima krumpli ára kilogrammonként 300 forint. A karfiolt pedig 750 forintért adták.

Két hentes is árult a piacon. A zsír ára 1500 forint volt, a darabolt sült húsért 3500, az erdélyi szalonnáért 3000, a disznósajtért pedig 2500 forintot kértek. Az erdélyi szalonna 3000 forint volt. Az egyik hentescég a Pest megyei Dömsödön dolgozik. Hogy milyen az izsáki piac? Csak annyit mondtak, hogy a 3500 forintos tepertőből alig maradt, a májasaikat elvitték, a bácskai hurkát sem kellett hazavinniük.

Az egyik zöldségkereskedő, aki Lajosmizsén is árul, azt mondta, hogy ma még szerencse, hogy jó az idő és csak november van. A megemelt gázszámlák ma még nem játszanak szerepet. Azonban januárban és februárban lesznek gondban az emberek, kérdés, hogy akkor mennyi pénzük lesz a piacra jönni. A csarnokban árul a soltszentimrei képviselő, Szekeres András tejipari vállalkozásának a munkatársa is. A sajt ára olcsóbb, mint a bolti átlagos ár, a beltartalom azonban nagyságrenddel jobb, mint az a kiskereskedelmi cégeknél vásárolható hasonló termék esetében tapasztalható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában