Bács-Kiskun

2022.11.17. 18:21

Lebuktak az autókereskedők: több mint hetven gépjárművet foglalt le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Online Számla rendszer és az áfabevallások adatainak összevetésével talált anomáliát három Bács-Kiskun megyei használtató-kereskedő cégnél. Az ellenőrzéskor csaknem 390 millió forint értékben foglaltak le haszongépjárműveket – tájékoztatott közleményében a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Horváth Péter

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A cégek azért buktak le, mert a NAV kockázatelemzési rendszere ellenőrzésre javasolt egy autókereskedő céget, ugyanis az Online Számla rendszer adatait az áfabevallásokkal összevetve komoly eltérés mutatkozott.

A cég a revízió hatására benyújtotta bevallásait, de tartozásait nem fizette meg. Az ellenőrzés alatt azonban képbe került két másik partnere is, akik szintén nem adtak be bevallásokat. A revizorok kiterjesztették a vizsgálatot, és mivel a három cég együttesen jelentős tartozást halmozott fel, elindult a végrehajtás is. A NAV végül 73 gépjárművet foglalt le, összesen csaknem 390 millió forint értékben.

A gépjárművek egy részét már értékesítették mintegy 100 millió forintért, de a többi lefoglalt jármű értékesítése is folyamatos.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában