TOP

2022.11.17. 13:50

Készül az új bölcsőde épületének alapja Fülöpszálláson

Megkezdődött a kétcsoportos bölcsőde épületének alapozása Fülöpszálláson. A kivitelezésre a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 230 millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

– Két éve készült el az új, három csoport befogadására alkalmas energiatakarékosan üzemeltethető óvodánk. A beruházásra a község 178 millió forint támogatáshoz jutott a megyei TOP pályázatán, melyet további 20 millió forint kormányzati többlettámogatással kiegészítve sikerült megvalósítanunk. Szakmai szempontból, illetve anyagilag is kézenfekvő volt, hogy az óvoda mellé egy kétcsoportos bölcsőde is épüljön. A mintegy 350 négyzetméteres alapterületű épület elkészítésére az újabb pályázati sikernek köszönhetően nyílt lehetőségünk – tájékoztatta hírportálunkat Gubacsi Gyula polgármester.

A létesítmény felépítésére 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a fülöpszállási önkormányzat. Az anyag és a kivitelezési költségek emelkedésével a rendelkezésre álló keret kevésnek bizonyult, így többlettámogatási igényt nyújtott be a település, mely ugyancsak eredményesnek bizonyult.

– A község lakóinak és önkormányzatunknak régóta dédelgetett álma válik valóra a kétcsoportos, huszonnégy férőhelyes bölcsőde megépítésével. A fejlesztés eredményeként létrejövő új intézmény egyrészt elősegíti a bölcsődei ellátási formához való hozzáférést, másrészt javítja a szolgáltatások minőségét, hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez. A beruházásnak köszönhetően önkormányzatunk hat új munkahelyet teremt a faluban. A létesítmény várhatóan a jövő év második felére készül el – tette hozzá Gubacsi Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában