Önzetlenség

2022.11.18. 15:05

Gyűjtenek és jótékonykodnak a bácsalmási civil szervezetek

A karácsonyi ünnepekre való készülődés és várakozás idején számos jótékonysági akciót rendeznek Bácsalmáson.

Juhász Jenő

Fotó: shuttertock.com / illusztráció

November másodikán indult és december első napjáig tart az Egy tábla Milka csoki felhívás, mellyel a Bácsalmáson és a térségében lakó gyerekeknek szeretnének kedveskedni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmás csoportja most negyedik alkalommal indította útjára ezt a gyűjtési akciót, a támogatók öt helyi boltban adakozhatnak.

Ezen a hétvégén, az országos akciókhoz kapcsolódóan kettő nagyobb élelmiszer áruháznál gyűjtenek tartós élelmiszereket a civil szervezetek. Pénteken délután és szombaton délelőtt a bácsalmási Vöröskereszt munkatársai a helyi boltban várják a támogatókat. A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat képviselői pedig november 18-20 között vidékre utaznak, és az egyik kiskunhalasi áruházban várják a felajánlókat.

Az egyik lelkes szervező Plüssgyűjtésbe is fogott, s ezekkel az aranyos házi állatkákkal a kórházban lévő beteg gyermekeket szeretnék támogatni az ünnepek alatt.

A cipősdoboz akció házigazdája a Bácsalmási Művelődési Központ. A nehezebb anyagi körülmények élő gyerekek karácsonyi ajándékozásához gyűjtenek új és használt játékokat, könyveket, rajz- és írószereket. Az összegyűjtött ajándékok átadására december közepén kerül sor az alapszolgáltatási központ közreműködésével.

Ehhez a felhíváshoz kapcsolódóan egy állati jótékonykodást is szeretne megvalósítani az ötletgazda. A felajánlott termékekkel a Végtelen Szívek Állatotthon Alapítványt támogatnák.

A Nyújtom a Kezem Egyesület kettő éve folytat segítő tevékenységet. Az idei esztendőben is kenyeret és pékárut osztogatnak a rászoruló idős embereknek és gyermekes családoknak. Amit az egyik helyi pékség támogatásával tudnak megvalósítani.

November 27-én, délután 2 órakor jótékonysági sütivásárt rendez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bácsalmási csoportja a Fiedler Közösségi Ház udvarán.

Az adventi programok keretében december 16-án, a déli harangszó tájékán babgulyás partit tartanak a Dob utcában. A rendezvény házigazdája a Bácsalmási Vállalkozók Baráti Köre lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában