TOP

2022.11.13. 20:37

Folytatják a belvízelvezetési munkákat Bácsbokodon

A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések kiíráson Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata 280 millió forint támogatásban részesült, melyből a Belvízelvezetés Bácsbokodon III. ütem című pályázatot valósítják meg.

Márton Anna

Korszerűsítik a csapadékelvezetést

Fotó: Márton Anna

 Bácsbokod több utcájában is folyamatban van a csapadékvízelvezető rendszer korszerűsítése. A pályázó önkormányzat a projekt megvalósításával célként tűzte ki a település környezeti állapotának javítását, valamint az ár-, belvíz- és helyívízkár veszélyeztetettségének csökkentését a településen áthaladó vízfolyások rendezésével, a belterületi csapadékvízelvezető árokrendszer kiépítésével és összehangolt fejlesztésével. 

Az 1980-as években kialakított települési belvízelvezető rendszert az elmúlt években több alakalommal is fejlesztették. A most folyamatban lévő III. ütem beruházása keretében földmedrű szikkasztó árkok kialakításán és rekonstrukcióján túl, a legveszélyeztetettebb szakaszok korszerű elemekkel burkolt árkokká kerülnek átépítésre. 

A támogatásnak köszönhetően több mint négy kilométer hosszban történhet meg a hálózat rekonstrukciója a kapcsolódó vízjogi engedélyes tervek, kiviteli tervek, műszaki leírások és vízjogi engedély alapján. A kivitelezés 2022. júliusában kezdődött meg és előreláthatólag 2023. júniusában fejeződik be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában