Pályaorientációs napok

2022.11.28. 18:37

Egészségügyis diákok próbálhatták ki a kecskeméti kórház szimulációs laborját

Pályaorientációs napokat tartottak a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház skill laborjában – adta hírül Facebook-oldalán az intézmény.

Horváth Péter

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum tanulói előtt látogathattak a skill laborba

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház/Facebook

Mint azt közölték, a Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum 10. osztályos évfolyamának egészségügyi ágazatos diákjai rendkívüli osztályfőnöki óra keretén belül részt vettek a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház skill labor gyakorlati bemutatóján, oktatásán.

A diákok többek között megismerkedhettek az újraélesztés technikájával, de egy szimulációs szemüvegen keresztül felhívták a figyelmet a drog, dohányzás, és az alkohol okozta problémákra is. Banos Olga ápolási igazgató-helyettes, skill labor felelős előadása fontos és sajnos aktuális kérdésekre fókuszált, köztük a tiltott szerek rövid és hosszú távú káros hatásaira.

A nagy sikerű kihelyezett osztályfőnöki órán a fiatalok kipróbálhatták még a terhességi szimulációs mellényt, illetve az öregségi szimulációs szettet, mely az empátiás készségek fejlesztésére hat – közölte a kórház.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában