Program

2022.11.09. 20:55

Csütörtökön sci-fi barátokat is várnak a könyvtárba

Többféle programból lehet választani Kecskeméten. A nyugdíjas programok mellett lesznek gyerekprogramok is.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: PHOTOCREO Michal Bednarek

Pénteken 16.45-re Márton-napi lámpás felvonulásra várják az érdeklődőket Ballószögön, a Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán. Énekes, játékos ráhangolódás után elindul a menet, hogy bevilágítsák a település utcáit. A vidám csapat a faluházhoz érkezik majd meg, ahol szeretet­falatokkal kínálják meg a résztvevőket.

Szombaton 10 órakor társasjátéknapot tartanak a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben. Várják a családokat és baráti társaságokat egyaránt.

Szombaton 15 órakor folytatódik a Túl az Óperencián című családi mesedélután a Katona József könyvtárban, ahol A kék ló című mesével foglalkoznak Kovács Edina gyermek­könyvtáros vezetésével.

Szombaton 16 órától Robotépítők címmel tart foglalkozás Molnár Dániel könyvtáros a Katona József könyvtárban. Mindenki megalkothatja saját robotját. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Csütörtökön 15 órától várják az érdeklődőket a Nyugdíjas Könyvbarátok Klubjába a Katona József könyvtárban. Természet a zenében címmel Virág Barnabás tart előadást.

Csütörtökön 16 óra 30-kor kezdődik az Ars Poetica könyvtári versklub a Katona József könyvtárban. Téma: az elmúlás. A rendezvényt Tuman Róbert és Vámos Tibor könyvtárosok vezetik.

Pénteken 17 órakor nyílik meg a Kecskeméti Képzőművészek Közössége új Adventi csoportos tárlata a Hírös Agórában. Megnyitja ifj. Gyergyádesz László művészettörténész.

Csütörtökön 17 órakor új kiállítást láthat a közönség a Spaletta Étteremben, a Kecskeméti Szalon-sorozat záróestjén. Az Itt vagyunk, támogatunk Egyesület vendégkiállítója Hollósy Katalin grafikus- és zománcművész lesz, a kamaratárlatát Balanyi Károly grafikus- és zománcművész mutatja be. A műsorban közreműködik: Molnár Melina és a Ritmo Acustic.

Szombaton 16 órakor a Katona József Napok keretében A hírnév, a kritika és a történetírás – avagy szeretjük-e még Erkel Bánk bánját? címmel Windhager Ákos egyetemi oktató, a Magyar Művészeti Akadémia tudományos munkatársa tart előadást a Katona József könyvtárban. A műsorban a könyvtár kórusa is fellép.

Pénteken két helyszínen is megemlékeznek Katona József születésének 231. évfordulója alkalmából. A Katona József Emlékházban 11 órakor kezdődik az ünnepség. Köszöntőt mond prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester. A Katona-kultusz hagyományairól Székelyné Kőrösi Ilona történész, etnográfus tart beszédet. Ezt követően ünnepi gondolatait megosztja dr. Kovács Lóránt nyugdíjas erdőmérnök és Pusztainé Kovács Emese tanár. A műsorban közreműködik Pusztai László piarista diák. Kecskemét város önkormányzata 12 órakor tartja megemlékezését, a Katona József téren lévő szobornál. A műsorban fellépnek a Katona József Gimnázium tanulói, emlékező beszédet mond Bak Lajos, a Hírös Agóra volt ügyvezetője, az idei Katona József-díjas.

Csütörtökön 16.30-tól invitálják a sci-fi-rajongókat a Star Trek: az új nemzedék elnevezésű találkozóra a Katona József könyvtárban. A résztvevők sorozatokról, könyvekről beszélgetnek.

Pénteken újra találkozhatnak az érdeklődők Hegedűs Ágostonnal, Guszti bácsival a Katona József könyvtárban. Az ismert szakember Így készül a csodakert – spóroljon a magas­ágyással! című programján pénztárcabarát kertészeti tippeket és trükköket oszt meg a közönséggel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában