Kiskunhalas / Kecskemét

2022.11.24. 18:00

A technikusok egyetemi továbbtanulását segíti a megállapodás – galériával

Okleveles technikusképzés indításáról kötött együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem és a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum.

Pozsgai Ákos

A képen balról: Téglás László, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum igazgatója és dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora

Fotó: Pozsgai Ákos

Az együttműködésről szóló megállapodás ünnepélyes aláírására a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum könyvtárában került sor.

– Egy hosszú távú szakmai kapcsolatot alapoz meg a két intézmény közötti együttműködés, amely keretében a jövő szeptemberben induló tanévtől okleveles technikusképzéseket tudunk biztosítani diákjainknak. Ez annyiban más az eddigi hagyományos technikusképzéstől, hogy a két oktatási intézmény tananyagait összehangoljuk a szakmai programjainkban. Így amikor a 13. évfolyam után a diákjaink a felsőoktatási intézménybe lépnek tovább, akkor ezek a tananyagtartalmak kreditpont-beszámítással segítik majd az egyetemi továbbhaladásukat – mutatott rá Téglás László, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum igazgatója, aki kiemelte azt is, hogy a két intézmény jogelődjei közötti szakmai kapcsolat évtizedekkel ezelőtt kezdődött.

A katolikus gimnáziumban bemutatták a NEUTECH Technológiai Bázis „utazó egyetem” eszközparkját is. A digitális innovációs konténerben az NJE GAMF Műszaki és Informatikai Kar, a Gazdaságtudományi Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar interaktív és gyakorlati bemutatófoglalkozásait ismerhették meg az iskola diákjai és a pedagógusok. A robotika, a 3D-nyomtatás, a mesterséges intelligencia mind megtalálhatók ebben az utazó konténerben.

– Fontos üzenete az együttműködésnek, hogy a hallgatókat nem elvonni szeretnénk az adott térségből, hanem a képzés idejére vonjuk magunkhoz, felkészítjük őket gyakorlatorientált képzéseinkkel, vállalati kapcsolatrendszerünkkel, modern laborjainkkal, 21. századi infrastruktúránkkal. Majd a képzett szakembereket a kapcsolatok révén visszaadjuk a térségnek, hiszen a versenyképesség, a vállalatok működése, a munkaerőpiaci igények szempontjából ennek óriási jelentősége van – fejtette ki dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában