Látogatás

2022.11.07. 13:52

A Śiauliai légibázison járt a kecskeméti képviselő-testület egy része

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és az önkormányzat képviselő-testületének egy része látogatást tett a litván Śiauliai légibázison, az ott szolgáló magyar katonákat üdvözölve – adta hírül Facebook-oldalán az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.

Horváth Péter

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és az önkormányzat képviselő testületének egy része látogatott ki Litvániába.

Forrás: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Facebook-oldala

Mint közölték, a delegációt Kecskemétről Ugrik Csaba dandártábornok, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis bázisparancsnoka kísérte. Mint ismert, a dandártábornok 2019-ben töltötte be a kontingensparancsnoki beosztást a litván támaszponton.

A pénteki találkozón Ványik Attila alezredes, jelenlegi kontingensparancsnok fogadta a látogatókat, majd tartott részletes előadást a kint lévő állományról, a feladatokról és az eredményekről. Az előadást a munkaterületek és repülőgépek bemutatása követte, ezzel erősítve a civil-katonai együttműködést a város és a repülőbázis között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában