Díjátadó

2022.11.11. 19:50

A kecskeméti szegények megszavazták az év buszsofőrét – galériával

Díjátadásokkal ötvözték a Szent Márton-napi megemlékezést pénteken a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban. Többek között a sorsközösség szavazata alapján átadták Az év buszsofőre kitüntetést Koczó Zoltánnak.

Sebestyén Hajnalka

Koczó Zoltán, a Kecskeméti Közlekedési Központ autóbuszvezetője kapta Az év buszsofőre díjat.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Wojtyla népkonyhára járó szegények az ebéd előtt részesei lehettek a Szent Márton-napi ünnepségnek, mely az épület előtt vette kezdetét. Két kedves kis vendéget is fogadtak, Molnár Sándorné saját nevelésű libáit. Már hagyomány az intézményben, hogy Márton napján libákkal ünnepelnek. Korábban, minden évben Faragó Károly hozta a szárnyasokat, aki sajnos a közelmúltban elhunyt, így az ünnepség elején róla is megemlékeztek.

Az esemény népkonyha étkezdéjében folytatódott, ahol először dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa osztotta meg biblikus gondolatait, kiemelve Szent Márton béketeremtő erejét és szolgálatkészségét.

Az önkormányzat részéről Lévai Jánosné tanácsnok köszöntötte a résztvevőket. Beszédében megidézte Szent Márton életét, a hozzá fűződő népszokásokat, hagyományokat, majd egyik tanítását. Megjegyezte: Szent Márton megtanít bennünket a ,,szeretetosztásra”, arra, hogy segítsünk a rászorulókon, a hozzánk fordulókon. Ezt teszi a Karol Wojtyla Barátság Központ vezetése és önkéntesei, valamint a városban több karitatív civil szervezet is. Ilyenkor sokunkban felmerül a kérdés: segítünk-e szűkebb és tágabb környezetünkben a rászorulóknak? Kecskemét város sem hagyja magára a kiszolgáltatott embereket.

A beszédeket kitüntetések átadása követte. 

Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa elmondta: Szent Márton az úton lévők védőszentje is volt, így ez a nap remek alkalom arra, hogy köszöntsék az év buszsofőrét. Szavazást tartottak a népkonyhára járó szegények között, akik gyakran közlekednek busszal, hogy ki az általuk legkedveltebb sofőr. Látványosan a legtöbb szavazatot Koczó Zoltán, a Kecskeméti Közlekedési Központ autóbuszvezetője kapta, akinek az ünnepségen adták át Az év Autóbuszvezetője elismerést tanúsító díszoklevelet. Ennek apropóján Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetője is rövid beszédet mondott.

További elismeréseket adtak át az intézményt régóta támogatóknak. Először a Wojtyla egyik kiemelt támogatója, Gulyás János, a Bács-Zöldért tulajdonosa, kereskedelmi igazgatója Assisi Szent Ferenc-emlékdíjat adott át Pintér Csabának, a keceli Pintér Művek Kft. ügyvezető-tulajdonosának. Távollétében, felesége, Csilla vette át. Balanyi Károly zománcművész pedig egyik szakrális témájú zománcképét ajándékozta a keceli családnak, akik a kezdetektől kiemelten támogatják a népkonyhát.

Ezt követően Balogh Károly helvéciai polgármesternek, Garaczi János Venesz-díjas mesterszakácsnak, a lajosmizsei Tanyacsárda tulajdonosának, Szikora Gyulának, a kiskunmajsai Jonathermál Kft. vezetőjének és Balassa Sándornak a sok éves karitatív támogatói tevékenységük elismeréseként egy-egy tűzzománc alkotást nyújtott át Gulyás János.

Az ünnepségen közreműködött Szabó Sándor tárogatóművész, valamint Lakatos Máté, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában