Képviselő-testületi ülés

2022.11.24. 14:03

A bajaszentistváni posta nyitvatartásáról is tárgyaltak – galériával

Elismerő oklevelet kitüntetéseket is átadtak csütörtökön a bajai képviselő-testületi ülésen. A díjak után a bajaszentistváni posta nyitvatartásáról is tárgyaltak a képviselők.

Márton Anna

Képviselő-testületi ülést tartottak Baján.

Fotó: Márton Anna

A képviselő-testületi ülésen elhangzott, hogy főispáni elismeréseket adott át Kovács Ernő főispán, dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója és dr. Havassy Sándor igazgató azon munkatársak részére, akik folyamatosan kiemelkedő és tartósan magas színvonalú szakmai munkát végeznek. A 2022. október 20-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához kapcsolódó ünnepségen Hárs Judit, a Bajai Járási Hivatal vezető védőnője arany fokozatban részesült. A csütörtöki képviselő-testületi ülésen Baja Megyei Jogú Város elismerő oklevelét és jelképes ajándékot adományoztak részére a kiváló munkájáért.

Hárs Judit, a Bajai Járási Hivatal vezető védőnője
Fotós: Márton Anna

Bokányi Zoltán, a Bajai Polgárőr Egyesület elnöke az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének teljes körű jóváhagyásával a polgárőrség által adható legmagasabb kitüntetésben részesült. A Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában október 15-én szombaton dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szervezet elnöke és dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes adta át a bajai polgárőrség vezetőjének. A díjat elévülhetetlen munkájáért érdemelte ki, amelyhez hozzájárult a járásában, illetve a határvédelmi tagozatban való tevékenységéért.

Az ülésen elhangzott, hogy Baján és a járásban dolgozó összes polgárőr becsülettel és tisztességgel végzi a munkáját, kölcsönösen kiállnak egymásért, ezért tiszta szívvel tudja Bokányi Zoltán képviselni az érdeküket és a lehetőségeiket. A kollégák pedig ugyanilyen odaadással követik az utasításait, kéréseit.

Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata gratulált a kitüntetéshez valamint munkájának elismeréseként jelképes ajándékokkal illetve elismerő oklevéllel szerették volna megköszönni eddigi munkáját, de a kitüntetett polgárőr vezető nem tudott részt venni az eseményen.

Bíznak abban, hogy hamarosan újra kinyit a bajaszentistváni posta

A bajaszentistváni posta nyitvatartása volt az egyik legfontosabb témája a november 24-ei képviselő-testületi ülésnek. Nyirati Klára polgármester az ülés elején arról tájékoztatta a jelen lévőket, hogy tárgyalt az illetékes minisztériummal, ahol abban állapodtak meg Fónagy János államtitkárral, hogy kormányzati szerv levélben fogja tájékoztatni az önkormányzatot a postahivatal nyitvatartásának feltételeiről. Elmondta azt is, hogy a polgármester és az alpolgármesterek felajánlották a részükre elkülönített kis összegű pénzügyi keretet a posta rezsiszámláinak rendezésére, amit a sürgősséggel tárgyalt előterjesztés tartalmazott. Ezt követően Szemző Ferencné, a bajaszentistváni nyugdíjasklub vezetője a városrész lakóinak kérését és álláspontját tolmácsolta a testületnek. Hangsúlyozta: bízik abban, hogy a posta mihamarabb újra kinyit, ugyanis a szentistváni nyugdíjasoknak nehéz bejutni az Oroszlán utcában található postahivatalba.

Szemző Ferencné, a bajaszentistváni nyugdíjasklub vezetője
Fotós: Márton Anna

– Mindenképp hangsúlyozzuk, hogy felelős döntést kell hoznunk bajaszentistvániak érdekében. Ez mindannyiunknak a legfontosabb – kezdte hozzászólását Csubákné Besesek Andrea, a Fidesz-KDNP képviselője. A képviselőnő szerint ilyen döntést csak úgy lehet meghozni, ha a minisztérium által vázolt információk – amelyek a posta működésének feltételeiről szólnak – már a testület birtokában vannak. A képviselő hozzátette: amennyiben a testület elfogadja a polgármester által benyújtott, kis összegű pénzügyi keretről szóló előterjesztését, az újabb levelezési hullámot generálhat a bajai önkormányzat és a minisztérium között, elodázva a felelősségteljes döntés lehetőségét.

Mindenképpen érdemes a tényeket tisztázni és annak mentén dönteni, fogalmazott hozzászólásában Kámánné dr. Bari Bernadett. Az előterjesztés nem arról szól, hogy ezt követően kinyithat a posta, hanem azt, hogy egy újabb levelezésre nyújt alapot olyan folyamatban amikor egy hivatalos visszajelzésre várnak a Magyar Posta Zrt.-től.

– Olyan megoldás irányában törekednénk amely ténylegesen megoldást jelent. Ha most elfogadjuk ezt a határozati javaslatot, elmegy a levél, utána válaszra várunk. Ha most megvárjuk a hivatalos választ, frakciónk azonnal rendelkezésre áll arra, hogy ezt a kérdést a testület megvitassa. Rajtunk nem fog múlni a döntés meghozatala, ez a döntés csupán egy levélváltás, ha elfogadja a testület – fogalmazott Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP frakció vezetője. 

A polgármester javaslatát a képviselő-testület nem fogadta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában