Útinform

2022.10.07. 07:50

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, mai napon pályakarbantartók, útépítők dolgoznak.
- Az Ócsa és a Lajosmizse közötti szakaszon a 61-es és a 70-es km között az elválasztó sávban kaszálnak és az eldobált szemetet szedik össze. Délelőtt a Röszke felé, délután a főváros felé vezető oldalon a belső sávot zárják le. Hasonló munkavégzés miatt a Kecskemét és a Kiskunfélegyháza közötti szakaszon, Budapest felé vezető oldalon a 94-es és a 108-as km közötti szakaszon, továbbá amid a két irányt érintően a Kiskunfélegyháza és a Kistelek közötti szakaszon, a 134-es és a 126-os km között is a belső sávban fognak dolgozni.
- Az örkényi és a lajosmizsei csomópontok között burkolat felújítás miatt volt forgalomterelés az 52-es és az 61-es km között. A Röszke felé vezető oldalon már akadálytalanul lehet közlekedni az említett szakaszon. Viszont a Budapest felé vezető oldalon ma kezdik el a terelés bontását, ezért 9-től 17 óráig csak egy sáv lesz járható, ami torlódást okozhat. 
- Burkolatjeleket festenek ma az Örkény és a Kecskemét közötti szakaszon (49-54km, 62-65, valamint a 73-77 km között) Reggel 8 óra és délután 15 óra közötti időszakban sávzárásra kell készülni a Röszke felé vezető oldalon.
- Burkolatjavítási munkákat végeznek a Kecskemét és a Kiskunfélegyháza közötti szakaszon, Röszke felé a 80-as és a 82-es km és Budapest felé a 110-es és a 107-es km között, reggel 8-tól, délután 5 óráig a külső sávot zárják le és a forgalmat belsőbe irányítják. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.  

Az 51-es főúton,
- Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 
- Sükösdön, a Dózsa György úton javítják a burkolatot. A 146-os km-nél lezárták a fél útpályát. 
- Bátmonostor és Nagybaracska között a 172-es km-nél favágók dolgoznak. A forgalmat jelzőtáblákkal szabályozzák.
- Sükösd északi határában kátyúznak. Ma napközben a 145-ös km-nél jelzőlámpa szabályozza a forgalmat a félpályás lezárásnál.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton, Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában