Galériával

2022.10.23. 17:45

Új játszóteret adtak át Kadafalván

Új játszóteret adtak át Kadafalván a Darázs utcában, amit a gyerekek és a családok nagy lelkesedéssel vettek birtokba az átadó napján, október 21-én. A létesítményt a buszmegálló mögötti zöld területre telepítették.

Szalay Tamás

A gyerekek birtokba vették a játszóteret.

Fotó: Szalay Tamás

Az átadó ünnepségen Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia köszöntő beszédében elmondta, hogy mindig nagy öröm a város számára, hogy közösségi összefogással ilyen nagyszerű dolgok jöhetnek létre, mint ez a játszótér is. A projekt Leviczky Cirill, Kadafalva képviselőjének a kezdeményezésére, a Civilek Kadafalváért Egyesület közreműködésével jött létre. 

Az egyesület elnöke, Dajka Péter is köszönetet mondott a sok segítségért, amit a szülőktől és a városvezetéstől kaptak. 

A játszóteret már teljesen használatra kész állapotban adták át, de a terület parkosítása és bővítése még folyamatban van. A következő beruházás egy streetball pálya és egy térkövezett parkoló kialakítása lesz a játszótér mellett.

Áldásban is részesült Kadafalva új büszkesége, Szabóné Szanyi Ildikó református lelkész, és Kovács Barbara evangélikus lelkész mondott hálát, és áldotta meg a játszóteret és használó közösségét.

A legkisebbek és a nagyobbak is találnak maguknak szórakozást a játszótéren. Vannak hinták, mászóka, babaház, drótkötélpálya, mérleghinta, forgókerék, és minden, ami leköti a gyerekeket. Az átadó ünnepségre sok kisgyerekes család ellátogatott, és a gyerekek fel is avatták a játékokat. Zenés-táncos programokra invitálták őket és szüleiket egyaránt, illetve meg is vendégelték finom falatokkal a szervezők az oda látogatókat. Forralt borral, teával, palacsintával, zsíros kenyérrel, sült tökkel kedveskedtek a családoknak és a meghívott vendégeknek.

Kadafalvához hasonlóan Kecskemét többi részén is új közösségi terek vannak kialakulóban, így a Széchenyivárosban, Matkón, Kisfáin, és Katonatelepen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában