Környezetvédelem

2022.10.05. 17:45

Százak csatlakoztak Kalocsán az Európai Mobilitás Hét programjaihoz

A városban három nagyobb megmozdulást tartottak a szeptemberi Európai Mobilitási Hét keretében – számolt be a héten kiadott közleményében az önkormányzat.

Gábor János

Mint mindig, idén is a gyerekek voltak a leglelkesebbek az Európai Mobilitási Héten

Felidézték: az Európai Bizottság kiemelt figyelemfelkeltő kampánya elsősorban a fenntartható városi mobilitásról szól, így igyekszik elősegíteni a hétköznapi viselkedés megváltoztatását, az aktív mobilitás, a tömegközlekedés, illetve más tiszta, intelligens közlekedési megoldások javára.

Hazánk idén 46 ország egyikeként kapcsolódott a programsorozathoz, és itthon összesen 190 település hirdetett különböző tevékenységeket. A kalocsai kisiskolások rajzpályázattal, a nagyobbak KRESZ-teszt kitöltésével nyerhettek ajándékokat, majd a három nyílt nap keretében a kerékpározás, a futás, illetve a mindig népszerű autómentes közlekedés kapott szerepet. Az első alkalmon kerékpáros felszereléseket, a második, „FussKeddvedre” fantázianevű futóversenyen pedig fényvisszaverős ajándékokat kaptak a kicsik, a „látni és látszani” rendőrségi kampány keretében.

Csak az eseménysort lezáró autómentes Nnphoz több mint százan csatlakoztak a Kubikus parkban, ahol a program alatt összegyűjtött matricákért cserébe különböző ajándékokat vehettek át a gyerekek, sőt, tombolahúzáson is részt vehettek. Az Európai Mobilitási Hetet Kalocsa Város Önkormányzatának intézményei szervezték, együttműködésben a Kalocsai Földön Futók Sportegyesülettel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában