Beruházás

2022.10.01. 07:00

Szabadtéri rendezvényeknek is otthont adó közösségi teret építenek Bácsalmás

Egy többgenerációs kulturális és közösségi teret alakítanak ki Bácsalmás központjában 222 millió forintból a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával.

Pozsgai Ákos

Német Balázs polgármester magyarázza a fejlesztés részleteit

Fotó: Szilágy Pál

A városban régóta fennálló igény, hogy egy szabadtéri rendezvények fogadására alkalmas kulturális és szabadidős tevékenységeknek is helyet adó közösségi tér jöjjön létre. Az önkormányzat sikeresen pályázott a beruházásra, amelyre 222 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert és a tervek szerint a Gróf Teleki József utcában a művelődési ház mögött lenne kialakítva.

A sikeres pályázati forrásból új útburkolatot építenek, jelentős parkosítás lesz, ennek keretben új növényeket ültetnek és egy vízfelületet is kialakítanak, valamint épült egy szabadtéri színpad és egy játszóteret is kialakítanak, illetve okospadot is kihelyeznek. A projekthez jelentős eszközbeszerzés is kapcsolódik, így utcai bútorokat, pavilonokat, valamint színpadi fény- és hangeffekteket biztosító technikai eszközöket is vásárol az önkormányzat.

A beruházás a tervek szerint 2025. március végéig készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában