Múltidéző

2022.10.23. 19:55

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb kü­lön­le­ges ös­­sze­ál­lí­tást ké­szí­tet­tünk ol­va­só­ink ál­tal be­kül­dött, ré­gi, csa­lá­di, ked­ves fo­tók­ból.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Olvasói fotó

Ha ön­nek is van olyan ké­pe, mely va­la­mi­ért em­lé­ke­ze­tes és szí­ve­sen meg­mu­tat­ná má­sok­nak is, os­­sza meg ve­lünk. Fon­tos, hogy olyan fel­vé­tel­ről le­gyen szó, mely 2002 előtt ké­szült. A kép­hez rö­vid le­írást is ké­rünk: ki­ket vagy mit áb­rá­zol, hol és mi­kor ké­szült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecs­ke­mét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

 

Iskolás emlékek 

Kecskemétről Fodor Sándorné régi iskolás emlékeit elevenítené fel ezzel az ötvenes évek közepén készült fotóval. Helvécián, a Ludastói iskolába járt. A képen Szűcsné Márki Ibolya tanítónő és a második-negyedik osztályosok láthatók. Olvasónk ma is szeretettel gondol a tanítóira, osztálytársaira, diáktársaira.

 

Csillagszem óvoda 

Ballószögről Gáspár Dávid nagymamája, Kósa Józsefné több mint harmincéves munkahelyi fotóját mutatná be. A Csillagszem Óvodában szakácsként dolgozott Kósa Józsefné (alsó sorban, jobbról). Az óvodai évek óta visszavárja egykori dolgozóit a karácsonyi ünnepségre, ahol együtt elevenítik fel a közösen töltött éveket. Felső sorban: Illés Józsefné, Nagy Pálné, Furkó Márta, Sántáné Marika, Oláh Lászlóné. Alsó sorban: Oláh Józsefné, Geiszt Jánosné, Jávorka Dezsőné, Kiss Istvánné, Kósa Józsefné.

 

Kitüntetés 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár egy 1960-as Ágasegyházán készült képpel nosztalgiázna. A felvételen Agárdi Imre bácsi büszkén mutatja a kitüntetését. A többiek is csodálattal nézik. Balról, kalapban Szakál Márton, előtte Szegedi László, középen Duráncsik István látható. Olvasónk számára most is jó látni az elégedettségüket.

 

Gyalogtúra 

Kiskunmajsáról Rácz Andrásné egy hangulatos kirándulás emlékét idézné meg ezzel az 1976-os nyári felvétellel. Gyalogtúrán jártak a Pilisben. Az uzsonnát egy esőbeállóban fogyasztották el Dömös és Dobogókő között.

 

Szép emlék 

Kecskemétről Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Társaságának elnöke két fotóval idézné meg a múltat. Az irodalombarátok Faludy György Kossuth-díjas költővel többször is találkoztak Kecskeméten. Az első felvétel 2002-es, a neves költő Nagy L. Éva kecskeméti költőnővel látható, olvasónk néhány éve elhunyt párjával. A második kép pedig Kovács Istvánt örökítette meg Faludy Györggyel.

 

Honvédelmi verseny 

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus egy régi iskolai ünnepet elevenítene fel ezzel az 1981-es fotóval. Egykoron honvédelmi versennyel ünnepelték meg szeptember 29-én a magyar szabadságharc dicső pákozdi győzelmét. A felvétel – Haszilló Ferenc testnevelőtanár vezetésével – honvédelmi ügyességi versenyt örökített meg az iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában