Galériával

2022.10.07. 18:08

Mihály-napi vásárt tartottak a kecskeméti evangélikus óvodában

Különleges nap volt a pénteki a kecskeméti Barackvirág Evangélikus Óvoda életében, ugyanis nemcsak a Mihály-napi vásár adott ünnepélyes hangulatot, hanem egy évforduló is.

Szalay Tamás

A gyerekek nagyon élvezték a megidézett vásári forgatagot

Fotó: Szalay Tamás

Napra pontosan egy évvel ezelőtt volt az óvoda megnyitója. Így még örömtelibb hangulatban telt a kis óvodások adok-veszek vására, amit az óvónők nagy gondossággal és lelkesedéssel készítettek elő.

Közös programokkal telt a nap
Fotós: Szalay Tamás

A vásárt Oldal Henriett óvodavezető nyitotta meg, és indította útjára a lurkókat a vásári forgatagban. Az óvoda rendezvényén jelen volt Engert Jakabné alpolgármester, dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, és Kis János a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség nyugalmazott lelkésze, illetve Hajduch-Szmola Patrik és Kovács Barbara az egyházközség lelkész házaspárja.

Az intézményvezető Kis János lelkészt külön köszönetnyilvánításban részesítette, mindazért az áldozatos munkáért, amit a gyerekekért és az egyházközösségért végzett. Az alábbi idézettel adott át neki egy emlékkönyvet, mely idézet később az óvoda mottójává vált: „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.”

A megnyitó alkalmával elismerő okleveleket adtak át azoknak a szülőknek, akik sokat segítették és támogatták az óvodai közösséget. Oklevél átadásával mondott köszönetet az óvodavezető Czakó Anikónak a dekorációkért és gyümölcsökért, Berkeczi Mónikának, a papírírószer-támogatásért, Doboz Katalinnak és Kiss Zsoltnak a varrási, szerelési segítségért, és Tabáni Annának, papírírószer-támogatásért.

A köszöntőbeszéd után a gyerekek és a pedagógusok egy nagy kört alkotva mondókáztak és énekeltek. A közös műsort követően megindult a gyerek sereg, hogy válogassanak a vásár portékái között. Az asztalok tele voltak szebbnél szebb kézműves tárgyakkal és kis ajándék csomagokkal, amiket a gyerekek és a pedagógusok közösen készítettek.

A Mihály-napi vásár fénypontja a torta érkezése volt, amivel nem csak a rendezvényt koronázták meg, hanem egyben megünnepelték a Barackvirág Evangélikus Óvoda egy éves fennállását is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában