Átadó

2022.10.05. 20:16

Megszűnnek a parkolási gondok Félegyháza központjában

Szerdán birtokba vehették a félegyháziak a város legnagyobb, 54 férőhelyes közterületi parkolóját a város központjában. Az örömteli hírről közösségi oldalán számolt be Csányi József polgármester.

Vajda Piroska

Fotó: Csányi József Facebook-oldala

Közleményében azt írja, hogy bár apróságok még hátra vannak, és a többezer új növényt is csak október végén ültetik el, szerdától megnyitják az új központi parkolót a posta és a piac mellett. Ezzel párhuzamosan megnyitják a Pázmány utcát is a forgalom előtt, így visszaáll a régi forgalmi rend a környéken. A Petőfi és az Oskola utca közötti átjárási lehetőség megszűnik, a ruhapiac így visszaköltözhet a régi helyére – részletezte a városvezető.

Hangsúlyozta: olyan hatéves munka zárul le ezzel rövidesen, amellyel évtizedekre megoldódik a központi parkolás a város legforgalmasabb területén. Az új parkoló – hasonlóan a többihez – az első két órában ingyenes lesz. Az érintett területeken több tucat fát és többezer egyéb növényt ültetnek el. Az öntözésüket pedig a Zöldváros hálózatához csatolják. A biztonságról éjjel is látó kamerák és új közvilágítás gondoskodik. Ugyanakkor az új parkoló falait ízléses városi fotókkal díszítették.

A közleményben arra is kitér, hogy az Oskola utcában két hét múlva elindul az új parkoló és az Ótemplom között a járda és a zöldfelület újjáépítése. A járdát úgy tervezték, hogy azon az árusok kényelmesen be tudják húzni az árujukat a piac területére, így az a legtöbb helyen két méter széles lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában