Galériával

2022.10.02. 14:58

Látható hangok és lézeres bemutatók színesítették a halasi Kutatók Éjszakáját

Nemcsak megszólaltak a poharakon a hangok, hanem láthatóvá is váltak a Kutatók Éjszakája elnevezésű programon a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumban. Az intézmény idén is csatlakozott az Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozathoz, amely a tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítette és adott bepillantást a különböző tudományterületek titkaiba.

Pozsgai Ákos

Sokan voltak kíváncsi a Szilády-gimnázium programjaira

Fotó: Pozsgai Ákos

A péntek este zajlott eseményre sokan voltak kíváncsiak, baráti társaságok, családok érkeztek a Szilády-gimnáziumba, ahol kisebb csoportokra osztották a látogatókat és a tantermekben kialakított különböző foglalkozásokat járhatták végig.

Lézeres bemutatók, a hangok világát képekben is bemutató látványos kísérletek, a kémcsövek világa, a digitális technikát felvonultató robotok és háromdimenziós nyomtatók várták a sok más érdekesség mellett az érdeklődőket, akik játékos formában ismerkedtek a különböző tudományágak világával.

A Kutatók Éjszakáját Európa-szerte idén is szeptember utolsó hétvégéjén tartották, szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. A rendezvény legfontosabb célja, hogy bemutassa az európai kutatás és innováció sokszínűségét, valamint ezek hatását a polgárok mindennapi életére, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában