Galériával

2022.10.03. 14:31

Közlekedéssel kapcsolatos ügyességi versenyen vettek részt a kecskeméti óvodások

Kecskeméten, a Ceglédi úti Óvodában 18. alkalommal tartották meg hétfő délelőtt a Pöttöm próbát, melynek keretében az óvodás csoportoknak a közlekedéssel kapcsolatos ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. Az időjárás is kegyes volt hozzájuk, így a szabad térben is megvalósulhattak a programok.

Sebestyén Hajnalka

Kerékpáros akadálypályán is részt vettek.

Fotó: Bús Csaba

Komárominé Czagány Anita, a Ceglédi úti Óvoda intézményvezetője és csapata lelkesen készült a Pöttöm Próbára, melyen ezúttal saját óvodásaik is indultak, egy lebetegedett másik ovis csapat helyett. A vidám hangulatú rendezvényen a házigazdák mellett az Árpádvárosi, a Csokor utcai, az Egyetértés utcai, a Hosszú utcai, az Ifjúsági úti, a Juhar utcai, a Lánchíd utcai, a Nyitra utcai, a Mikszáth Kálmán óvoda, a Református Pálmácska és a Széchenyi sétányi óvoda indított csapatot. A nagycsoportos gyerekek mellett néhány középsős is részt vett a versenyben.

A kicsiket hét állomáson kilenc különböző feladat várta. Volt részegszemüveges bója kerülgetés, közlekedési eszközök begyűjtése, jelzőtáblák kiválasztása, kerékpáros akadálypálya, keresd a különbséget játék, helyes és helytelen közlekedési szituációk kiválasztása, jelzőtábla színezés, járműhang felismerés, kerékpáros mellény helyes viseletének bemutatása.

Az óvodás csoportok az elméleti feladatokra előzetesen felkészülhettek. Minden gyermek ajándékkal távozott, az első helyezett csapat kupát és érmet kapott, a második és harmadik helyezett érmet vehetett át. Első helyezett a Nyitra utcai Óvoda, második a Ceglédi úti Óvoda, harmadik a Pálmácska Református Óvoda lett.

A verseny megrendezését támogatta a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a Füredi Autósiskola, valamint a Falugondnokok Duna–Tisza Közi Egyesülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában