Közlekedés

2022.10.29. 15:20

Kerékpárút épült Vaskút és Gara között

Vaskút Nagyközségi Önkormányzat, mint konzorciumvezető 637,93 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül a Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázati kiíráson. A fejlesztés eredményeként kerékpárút épült Vaskút nagyközség és Gara község között.

Márton Anna

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A projekt keretein belül Vaskút nagyközség Gara községgel közösen építette meg a két települést összekötő kerékpárutat, az 5506 jelű közúttal párhuzamos nyomvonalon. A projekt megvalósítására a Konzorcium tagjai konzorciumi együttműködési megállapodást kötöttek. 

A fejlesztés keretében kialakították Gara és Vaskút közötti önálló kétirányú, egyoldali kerékpárforgalmi útvonalat és annak településközpontba történő bevezetését. 

A nyomvonal a 2014-ben megépült Baja–Vaskút kerékpárút folytatása, kezdőszelvénye a meglévő kerékpárút, a Kraul Antal utca. A nyomvonal hossz 9002 folyóméter.

A települések célja a fenntartható közlekedés feltételeinek megteremtése, lakott területen kívül elérhető munkahelyek biztonságosabb elérhetősége, a hivatásforgalmi, illetve szabadidős célú kerékpározók védelme, a balesetveszély csökkentése. 

A beavatkozások hozzájárulnak a településkép javításához, a népességmegtartó erő növeléséhez és az élhető települési környezet megteremtéséhez. 

A fejlesztések elősegítik a széndioxid kibocsátás és a zajterhelés csökkentését, valamint megkönnyítik a lakosság munkába járását, így a munkahelyteremtés feltételei is javulnak. A beruházás műszaki átadása 2022. május 30-án lezárult , a projekt pénzügyi zárása zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában